Microbul #TFB

By | La aer liber

A venit momentul să pun capăt seriei de articole din tabăra de fotografie dedicată bloggerilor – #TFB, ajunsă la a IX-a ediție. A fost o aventură memorabilă, una care, ca un drog, mi-a intrat în vene și acum îmi dă amintiri frumoase și cere pentru mai mult.

Mi-este foarte greu să vă povestesc despre ce înseamnă acum #TFB pentru mine și cum m-am simțit în tabără. În mare parte fiindcă trebuie musai, dacă ești blogger, să participi la un asemenea eveniment ca să înțelegi.

Ideea principală, pe lângă prieteniile legate, oamenii frumoși de care am apucat să mă apropii mai mult fiindcă la evenimente nu reușeam și clipele frumoase petrecute alături de ei, este că am devenit, clar, un ahtiat după fotografie.

Cele aproape trei zile în care m-am plimbat prin diferite locuri cu aparatul de fotografiat în mână m-au făcut să înțeleg că trebuie, musai, să fac asta mai des și să dețin un DSLR al meu.

Astfel că mi-am propus, ca obiectiv personal, să am un DSLR cât mai curând cu care să pot surprinde momente inedite, așa cum s-a petrecut în Bistrița.

Cât timp am fost în tabără, am utilizat un Canon EOS 650D al unei prietene și vreau să vă spun că mi-a plăcut tare mult cum s-a mișcat. Da, este un aparat entry-level, dar n-am avut nevoie de mai mult. Ușor de utilizat, ușor de prins șpilu la el și cu niște produse finale încântătoare.

Dacă cunoașteți aparate mai performante care se încadrează în bugetul celui de mai sus, aduceți-mi la cunoștință.

Faptul că această tabără mi-a oferit ocazia să mai aflu din tainele fotografiei, m-a convins să exploatez mai mult partea asta în viitor. M-am îndrăgostit de conceptul de foto-reportaj și mi-aș dori ca în viitor să realizez mai multe articole de genul celui de ieri. Îmi plac poveștile, iar când ele sunt însoțite și de fotografii, totul începe să fie mai viu, parcă.

De asemenea m-am atașat foarte tare și de fotografia urbană și imortalizarea oamenilor locului în ipostaze naturale. Atunci mi se par că sunt cei mai frumoși.

Am mai fost, în puținul timp cât am apucat să utilizez device-ul, impresionat de camera smartphone-ului Lumia 930. Vorbesc serios. Două fotografii am făcut și am fost dat pe spate de claritatea imaginilor, chiar și în condiții de iluminare slabă.

Prin urmare, dacă doriți un telefon pentru Instagram, Lumia 930 ar fi unul dintre ele. Camera-i foarte bună.

În încheiere vreau să spun următoarele. Organizatorilor taberei și oamenilor cu care mi-am împărțit timpul între 20 și 23 noiembrie: vă mulțumesc, sunteți minunați!

Bistrița? Iartă-mă pentru faptul că n-am avut ochi în precedentele noastre întâlniri pentru a te admira și a-ți recunoaște frumusețea. Ești fascinantă!

Asta a fost, oameni buni. Sper să vă mai raportez în viitor de la vreun #TFB, că tare fain o fost. Toate articolele realizate cu ocazia acestei tabere se găsesc pe blog sub hashtagul #TFB9Lumia930.

Găsești aici un album cu fotografii.

Protagoniștii acestui #TFB: Chinezu, Dan Byron, Deea, Toma NicolauCarmen Albișteanu, Valentina Dică, Cosmin TudoranCristian Florea, Victor Arsene, subsemnatul, Adriana Șandru.

—————————————————–

TFB9 este un eveniment powered by Lumia 930, organizat de Foto Union, cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud,Țiriac Auto, Bere Silva și Kooperativa 2.0.

0 Responses to " Microbul #TFB "

  1. […] fotografiam Bistrița din orice poziție posibilă și imposibilă, asta prin noiembrie cu ocazia #TFB9, din gașca frumoasă de atunci am avut plăcerea să-l cunosc pe Dan. Dan Byron. Omulețul care […]

  2. […] mea e simplă. La fel și ca în #TFB9, merg ca să adun povești. Și când stai o săptămână în nordul țării, în Moldova, de unde […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.