Muzică nouă: Lonely The Brave

By | Gânduri

Lonely_The_Brave

Lonely the Brave

Dacă ar fi să încep acest articol printr-o comparație cu ceva cunoscut, așa cum de pe vremea lui Dinicu Golescu fuserăm, noi românii, obișnuiți, aș zice că vă voi prezenta în rândurile de mai jos, Robin and The Backstabbers în varianta britanică.

Instrumental nu se aseamănă prea mult, dar la versuri, poezia primează și nu-i nevoie de o analiză prea mare ca să-ți dai seama de avangardismul versurilor. Sunt exact pe stilul băieților din România, scriu versuri abstracte care în sens larg știu să te introducă într-un vertij nemaipomenit.

Această trupă a apărut pe scena alternative din Marea Britanie în 2010 când membrii mai multor trupe „decedate” din zona Cambridge s-au unit pentru a da viață minunatului proiect în cauză. Astfel: chitaristul Mark Trotter, basistul Andrew Bushen, solistul David Jakes și toboșarul Gavin “Mo” Edgeley au devenit Lonely the Brave, pentru ca mai târziu lor să li se alăture un al doilea chitarist – Joel Mason.

The Day's War - Cover al albumului de debut

The Day’s War – Cover al albumului de debut

Ca sunet, vă pot garanta că nu ați mai auzit așa ceva pe undeva. Sunt influențați de Pearl Jam și The National, dar nici că veți găsi ceva din sunetul acestor două trupe în melodiile lor.

Partea fascinantă vine atunci când trupa e pe scenă. Live sunt neobișnuiți din mai multe puncte de vedere. Ei nu se bazează pe clasica trupă de rock care vine și face spectacol mai ales prin solist. În această trupă, solistul cântă din spatele instrumentiștilor și nu există joc de scenă mai mare decât ceea ce fac chitariștii.

Accentul cade pe claritatea sunetului live și asemănarea acestuia cu nivelul de studio ridicat la cote maxime. Practic te bucuri de un live pur, fără joc de scenă. Aici puteți găsi un live cu ei și vă convingeți singuri. Ba hai să vă mai ofer unul.

De curând au semnat cu Hassle Records și când să-și lanseze albumul de debut, The Day’s War, Columbia Records (în cazul în care nu știți, sunt o casă de discuri uriașă) s-au gândit să-i ia la ei în ogradă. Albumul a fost decalat pentru septembrie și doar vești bune vin pentru băieții din Cambridge.

Melodii ca Trick of the Light sau Deserter mi-au atras atenția cu mult timp în urmă și am zis c-ar fi păcat să nu împărtășesc cu voi o trupă așa promițătoare.

Eu sper că-n viitorul apropiat vor trece și prin România cu ocazia unui festival, căci pare-se, în concert ajung pe aici doar trupe mari. Mai jos vă las videoclipul oficial al piesei Trick of the Light cu speranța că vă veți îndrăgosti de muzica lor așa cum și eu am făcut-o.

sursă foto 1
sursă foto 2
articol

Leave a Reply

Your email address will not be published.