N-a trăit mult

By | Spuneri

Așa cum scriam aseară entuziasmat pe Facebook faptul că mă jucam prin Windows 8 Release Preview, iată că tot așa entuziasmat a venit momentul să-l dau jos și să-mi bag înapoi jucăria favorită, adică Windows 7.

Recenzii cu Windows 8 sunt o grămadă pe internetul nostru, așa că nu mai stau să mai scriu și eu acum 50 de pagini pentru un sistem de operare care nu merită nici trei rânduri. Pe scurt, are foarte multe aplicații inutile pentru noi, românii. Să sperăm că varianta full va aduce niște modificări în zona aceasta. Știrile, știrile din sport, muzică, jocuri Xbox Live și așa mai departe sunt toate fără niciun rost pentru noi. Practic, nu ești ajutat cu nimic.

Întreaga interfață metro am zis la început că-i ceva de vis. Da, e un coșmar. Arată foarte urât, iar la un moment dat deja începe să te calce grav pe nervi. Clasicul desktop a fost înlocuit cu acest Start care arată total diferit față de precedentele. Defaultul nu mai este vechiul desktop, este startul, iar desktop este doar o aplicație pentru start, asta daca vrei să vezi clasic windowsul așa cum am fost obișnuiți până acum.

Este un sistem de operare conceput special pentru tablete și telefoane. Clar nu pentru calculatoare. Windows 8 va fi lansat el în iarna sau când va fi, însă vă pot spune cu mânuța pe inimă că nu îl voi folosi. Nu-l văd ajutându-mă cu ceva, nu am monitor cu touch screen și nici tabletă (momentan). Eu vreau un sistem de operare care să mă ajute, care să nu-mi dea bătăi de cap și care să nu mă treacă prin 50 de ferestre ca să ajung unde vreau.

Log on-ul a fost și el modificat. Cel puțin mie mi se cere parola de la e-mailul personal pentru a mă putea loga pe PC. Control Panelul este și el super modificat, mi-a luat ceva să înțeleg toate bazaconiile de acolo. Singura parte frumoasă din acest metro este partea cu mesageria și persoanele. Adică vezi tot ce mișcă pe rețelele sociale direct din meniul de Start al Windowsului. Mi-a mai plăcut fonturile utilizate, în general tot designul Windows 8 înafară de Metro, care este total aiurea și inutil (cu excepția celor două specificate mai sus).

Lucrul care a pus capac acestui sistem de operare și m-a convins să-l dezinstalez a fost faptul că nu mă puteam relaxa pe el. Din când în când, cu ajutorul timpului liber, mai apuc să mă joc Battlefield Play4Free. Ei, mare mi-a fost mirarea când am văzut că nu pot, dar de ce oare? Păi din cauza pingului mare pe care Windows 8 îl face. Cum? Păi toate aplicațiile din Start se actualizează la secundă, automat, iar internetul este folosit non-stop. Cum aplicațiile acelea rulează, iar tu ai nevoie de o conexiune bună la un joc, normal că n-o vei avea. După ce am setat pe off conexiunile la aplicații, pingul tot mare rămânea. Astfel că n-am mai stat la discuții și m-am hotărât să-l scot.

Așadar, Windows 8 este o mare pierdere de timp. Mare, mare, mare pierdere de timp. Că se încarcă mai repede și se închide și deschide mai rapid? Să fim serioși, alte sisteme de operare fac asta de ani de zile, acum s-a trezit și Microsoft. Rămân la W7, probabil cel mai bun sistem de operare lansat de ei, după gloriosul Windows XP.

0 Responses to " N-a trăit mult "

 1. ZeceDeZero says:

  arata atat de urat si impractic ca nici nu ma chinui sa-l bag in seama. si de ce mai exista o aplicatie pentru orice si toate-s aplicatii?

  • Adrian says:

   Este facut pentru tablete si telefoane in mod special, de aceea totul se prezinta sub forma de aplicatie. Partea urata era ca pentru orice fisier exista o aplicatie Windows si trebuia sa te duci in ea apoi sa revii in Start si pe urma in Desktop. Foarte aiurea..

 2. Geocer says:

  Eu cred ca nici pe tableta nu mi l-as instala. Prea m-am obisnuit cu Android-ul.

  • Adrian says:

   Este un pic cam tarziu pentru Windows acum. Intr-adevar, s-au gandit sa lanseze acest sistem de operare mai mult pt tablete si smartphone-uri, dar piata asta deja e populata de iOS si Android. Nu prea mai au loc pe niciunde. Noroc cu Windows ca e folosit mult pe PC-uri, ca altfel..

Leave a Reply

Your email address will not be published.