Noaptea muzeelor şi mai apoi fotbal

Am fost aseară la Noaptea Muzeelor în Piteşti, mai precis la Muzeul Judeţean Argeş. A fost fain, ce pot spune, nu e prima dată când îl vizitez, însă la ce timp liber am eu, este prima dată după o lungă pauză cred că de câţiva ani buni, de undeva din copilărie. Am vizitat secţia de istorie, am văzut cum arăta Piteştiul în sec al XIX-lea, am văzut ţevile de pe atunci de apă, care nu erau altceva decât nişte copaci goliţi pe dinauntru şi bagăţi unii într-alţii, foarte interesant.

Nu am terminat bine de vizitat muzeul că am şi terminat noaptea muzeelor. După galeria de artă naivă, am vrut să merg şi eu la planetariu. După ce ni s-a spus la secţia de istorie că încă mai putem prinde proiecţia de la ora 21.00, ajunşi acolo, am fost nevoiţi să părăsim muzeul după ce am fost informaţi că doar pe baza de programare putem urca la planetariu. Chestie destul de aiurea pentru un eveniment de acest gen. Adică e gratis, trebuie sa vezi tot, nu? Ei bine se pare că planetariul este o excepţie de la regulă.

Am fugit apoi pe o terasă din Piteşti unde alături de mai mulţi prieteni am văzut finala Bayern vs. Chelsea în Champions League. Mărturisesc că nu mă aşteptam să câştige londonezii, dar ăsta-i fotbalul, ocaziile se răzbună, iar aşa se pare că a fost şi în cazul bavarezilor. Cu un penalty ratat în prelungiri, mai multe ocazii de-a lungul partidei, nesiguranţă pe unii jucători la penalty-urile de final, avea să spună până la urmă câştigătorul.

Felicitări Chelsea, însă aş ruga pe fanii acestei echipe să mă sune când reuseşc să câştige acest titlu de 5 ori, aşa cum au făcut-o cei de la Liverpool. Până acum, bucuria e de partea lor. Un sezon nou vine la orizont, să vedem ce surprize vom avea din august. La voi cum a fost la Noaptea Muzeelor şi ce părere v-a făcut finala UCL?

0 responses to “Noaptea muzeelor şi mai apoi fotbal”

  1. La mine Noaptea Muzeelor a fost luuuunga. Pana undeva pe la ora 01:00 de pe la 19:00. Meciul nu l-am vazut. La Planetariu am fost in Constanta.

    • Pai a durat de la 19.00 pana la ora 1.00 noaptea, dar eu am mers pe la ora 19.40 si am stat pana la 9 si ceva seara, pe urma m-am dus la meci. Ceea ce nu mi-a placut a fost faptul ca a trebuit sa intrii la planetariu pe baza de programare si faptul ca toti cei care au intrat fara au fost pur si simplu dati afara din muzeu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.