Nu poţi, e război oriunde

curand... Parlamentul arde, lumea vrea capul preşedintelui, criza urlă şi ea, ţara arde cu totul. Uşor, uşor toată treaba asta se transmite ,am impresia, de la om la om. Timpul îl pierdem, îl pierdem fiindcă trece pe lângă noi fară să stea pe gânduri, iar noi ce facem ? ne batem joc unii de alţii. Totul a pornit de astăzi, însă nu bat apropouri despre ce mi s-a întâmplat mie astăzi. Naţiunea română e proastă, m-am convins din nou de asta. Mintea nu există, interesul personal e maxim, ranchiuna e la putere, război în toată regula lumea vrea să fie. Fiecare zâmbeşte fiecăruia cu dinţi, pumni, bâte şi topoare. Toţi se bat în piept care e mai tare, când de fapt cel deştept e ăla de stă jos şi se uită cu jumate de gură zâmbind şi cu cealaltă strâmbând, dezgustat de ceea ce vede. Pe zi ce trece văd tema asta pe străzile oraşului, în liceul meu, în cercul oamenilor în care mă învârt – un lucru principal, grav. Nu mai există prietenie, se trece peste limite, fuga spre terminarea cursei e principalul obiectiv, chiar dacă cursa aia e chiar departe de a se striga ultima sută. Bârfe, secrete, bisericuţe, totul fac parte dintr-un plan, un plan de maestru pe care, chiar fiecare dintr-o bisericuţă de genul, îl gândeşte pentru interesul personal şi nu al grupului. Nu mai ai cui să te destăinui, nu ai cu cine. Nu poţi pleca de la şcoală fiindcă eşti “furat” pe la spate de un grup de elevi care vor să-ţi facă felul pentru a ieşi curaţi la profesori. Nu mai poţi face paşi spre viitor fiindcă la colţ te aşteaptă omul “bun”.

Într-o lume aşa rea, care aşa a fost din totdeauna, din timpul timpurilor, iar acum se agravează treaba – nu văd altceva decât un alt război mondial. Până la urmă cine va câştiga ? eu consider că nimeni. Treaba va rămâne aşa permanent, lumea într-o continuă ranchiună. Există leac ? – nu există, a existat cândva, dar acum chiar nu mai există nimic. Vorbeau câţiva oameni care mai citesc şi blogul meu la un articol trecut, despre spălare de creiere ? ce să facem mă oameni buni ? chiar ne-am pierde timpul şi cu asta. Mai citeam astăzi deja sursa mea favorită de informaţii, nimeni alţii decât oamenii de la Fishington Post, despre război, iar acel articol nu a făcut altceva decât să-mi provoace mai tare mâinile pentru a scrie ceea ce tu acum citeşti. Asta e România, o gaură în harta Europei, în harta culturii, în harta bunului simţ. Altceva ? nimic.. rămânem la mici excepţii…

Sură imagine

0 responses to “Nu poţi, e război oriunde”

  1. Chiar nu vreau sa aud de un al 3-lea Razboi Monidal :-s dar cine stie…si Romania e cu adevarat o gaura in harta Europei, in harta culturii si a bunului simt…si nu numai.

  2. Ai dreptate!Suntem in primul razboi mondial de interese…
    Deja denumirea de grup incetul cu incetul incepe sa dispara deoarece toata lumea(vorbesc de majoritatea) isi vrea binele personal intotdeauna binelui grupului colectiv fara sa zica “Facem si noi toti ceva chiar daca mie nu-mi convine..”.Deja majoritatea de care vorbeam inca de la prima intalnire se gandeste ce benefii(materiale) are daca se imprieteneste cu tine sau daca iti face un favor chestii de genu’.
    Tu in acest articol ti-ai manifestat supararea provocata de cativa colegi,care atat pe tine, pe mine si aproape toata clasa pentru 2note.Pentru ei cele 2 note sunt mai importante decat prietenia a 20 de insi…

    Dar asta este:cultura iese la pensie obrazul se ingroasa cat cuprinde,interesele proprii sunt importante la fel ca moastele.

    Si apropo frumos articol;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.