O dorință…

… arzătoare zace-n mine de ceva timp încoace. Mi-a venit asta și astăzi în timp ce așteptam să intru la examenul auto teoretic și vorbeam cu Robert Preoteasa. Un tur al României, dar nu m-aș rezuma numai la atât. Nu știu dacă singur sau împreună cu un alt tovarăș sau mai mulți, aici nu m-am decis cum ar fi mai bine. Poate m-ați ajuta voi. În schimb, m-aș dota cu o cameră video, o cameră foto și v-aș aproviziona aproape zilnic cu texte, cu video și foto din locurile pe care le-aș vizita.

Mi-aș fi dorit să am o secțiune din blog special dedicată călătoriilor pe care le-aș face. Să cunosc locuri noi, tradiții, să vorbesc cu localnici, să aflu lucruri noi și astfel să-mi îmbogățesc cunoștințele, să trăiesc o experiență de viață extraordinară.

Sunt sigur că nu sunt singurul, de aceea aș vrea să vă întreb și pe voi: dacă ar fi să faceți un jurnal de călătorie, pe unde ați dori să mergeți? Eu cu siguranță aș lua lumea în lung și-n lat, dar ca să pot face asta, aș începe cu ceva finuț, cu România. Consider că nu cunosc atât de multe lucruri despre țara mea. Că înainte să mă duc în altă parte, să plec cu conștiința împăcată de aici, să pot zice: Da, știu tradiții românești, știu țara și locuitorii ei aproape ca-n palmă. România este o țară frumoasă, care merită vizitată.

Dacă aș reuși să termin un tur al României, cu siguranță aș trece la Europa. Un mic tur prin marile capitale ale lumii, dar și unele locații cu un farmec aparte. Aici aș introduce spre exemplu Stonehenge-ul sau regiunea Toscana.

Mi-ar place să pot ține un blog de călătorie, să văd oameni și locuri noi.

0 responses to “O dorință…”

Leave a Reply

Your email address will not be published.