O dulce schimbare. O mâhnire mare

By | Gânduri

Duminică s-a întâmplat ceva ce n-am crezut c-o să se întâmple: am scăpat de Firea.

Și nu pot să vă descriu exact în cuvinte cât de fericit sunt de treaba asta. De departe Gabriela Firea a fost cel mai slab primar pe care l-a avut capitala în ultimii 15 ani. Dacă nu cumva cel mai slab.

Femeia asta nu a fost în stare să facă nimic altceva decât să sifoneze bani prin numeroasele întreprinderi municipale pe care le-a creat și care nu fac absolut nimic pentru acest oraș.

Prin salariile de mii de euro pe care le oferă angajaților acestor întreprinderi din banii bucureștenilor. Prin lipsa unor proiecte serioase de infrastructură.

Să fim serioși, podul Ciurel e fix gluma aia care pune bomboana pe colivă. Cam la fel cum a făcut partidul dânsei cu majorarea pensiilor cu 40%.

Firea a pus capitala pe butuci. Partidul, o țară întreagă. Și tactic vorbind, normal că se bucură. Ambele părți.

Cu capitala în paragină și țara fără economie, noua conducere politică, această dreaptă unită, va avea mult de muncă. Groaznic de mult de muncă și abia în 8 ani poate vom culege niște roade.

Nicușor Dan, primarul ales al capitalei, nu are încotro decât să bage Bucureștiul în șantier. Pentru țevile de apă caldă, pentru traficul mortuar, pentru reconsolidarea clădirilor cu risc seismic, pentru și pentru și pentru.

Odată cu astea, Nicușor va trebui să ia niște decizii nepopulare pentru ca această capitală să arate, să se comporte și să fie una europeană.

Numai că românul are memoria scurtă. Răbdarea și mai scurtă. Iar țandăra îi sare imediat dacă e amplificat de o forță din spate. Și forța asta va fi, timp de 4 ani, pesedeul.

Vor pompa la fake news și de n-o să-i vedem aruncând cu noroi din toate părțile. Vor fi ca o molimă de care nu mai scăpăm odată. Pentru care nu avem leac decât să ne scoate creierul, să eradicăm istoria și mersul lucrurilor din ultimii 60 de ani și să-l punem la loc fresh, nou, orientat spre prezent și viitor.

Și asta nu se poate, din păcate.

Altfel sunt foarte fericit și de faptul că la consiliul general al capitalei va exista o majoritate formată din oameni competenți.

Sunt la fel de fericit că sectorul 2 și 6 au căzut pe mâini bune.

Numai că pe cât de fericit sunt, pe atât de mâhnit mă simt.

La Pitești, orașul meu natal, a ieșit un anume Cristian Gentea. Cel care se afla pe scenă atunci când Dragnea schiloza justiția română.

Cel care s-a folosit de echipa fanion a județului, F.C. Argeș și de gloriile sale pentru a face campanie electorală.

Cel care a oferit tricoul cu numărul 10, tricou reprezentativ al echipei, lui mister Ciolacu, alt canibal.

Cel care se va apuca să distrugă sistematic orașul, că ce altceva a mai făcut pesedeul? La Pitești era nevoie de o gură de aer proaspăt. Din păcate, vor mai trece 4 ani până atunci.

În sectorul 5, a ieșit primar un condamnat la 8 ani și 6 luni de pușcărie. Piedone, omul cu semnătura de „merge și așa” pentru clubul Colectiv.

Nici o treabă. A mers la țintă. A făcut campanie unde a trebuit, iar cum locuitorii sectorului sunt cum sunt, fără bani și fără educație, au votat ce au simțit aproape de nevoile lor.

Ce contează că au murit niște tineri, ce contează că sectorul 5 e vai steaua lui. Poate cel mai murdar din capitală. Asta e.

Dar au furat voturi. Și asta mi se pare incredibil. În sectorul 1 și 5 se pare că există suspiciuni de fraudă electorală.

Luni, Tudorache, fostul primar al sectorului 1, se declara primar cu 200 de voturi peste Clotilde Armand. Cică la numărătoarea paralelă a partidului.

Pe urmă a venit toată povestea cu insul candidat pe un post de consilier la consiliul de sector din partea PSD cu vreo 460 și un pic de procese verbale la el.

Apoi toată faza cu sediul incognito de campanie al lui Tudorache de deasupra biroului electoral sector 1.

Și tot așa, dovezi peste dovezi care demonstrează fraudă electorală. La fel și pentru sectorul 5 unde Băcanu a fost pentru o bună bucată la egalitate cu Piedone în exit polls.

Au existat fraude chiar și la nivel de consiliu general și primar general. Dacă vă vine să credeți.

Și acum faza fazelor: după ce au văzut că se apropie niște ani de pușcărie de ei, PSD-ul trimite sesizare la BEC cu un minut după expirarea perioadei oficiale de contestație MENȚIONÂND că Clotilde are mai multe voturi decât Tudorache chiar și după numărătoarea lor.

Aoleu, păi ce facem nene Tudorache, n-aveai 200 de voturi în avans de dimineață? Acu ne sucirăm? Vai, vai…

Ce mă apasă și mă mâhnește și mai tare e că pesedeul face asta de ani de zile. Și dacă au încercat să fraudeze voturi în capitală, voi vă dați seama ce e în țară?

Ce e în zonele rurale? Ce pomeni electorale se dau pe acolo? Cum se țin niște unii cu dinții de banii publici?

Și mai apoi, tot scandalul ăsta miroase cam urât. Cu un guvern liberal, pesedeul și-a permis asta.

Mai apoi, PNL-ul tace mâlc. USR-ul face scandal, amenință, latră, dar parchetul râde tacit de ei.

Băi, prieteni, în ce dracului de dugheană de țară am ajuns să trăim, mă?

Încă o dată, pentru ce justiție am ieșit noi în stradă atunci? Pe frigul ăla?

Și uite așa îți vine să zici „să vă ia dracu pe toți” chiar și când ești fericit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.