O opinie despre capitală

Curând îmi voi lua catrafusele și mă voi muta la capitală. Până să fac asta, drumurile mele au fost, vorba românului, fără număr către marele oraș al țării. Prin urmare, mi-am format suficiente opinii cât, vă spun sincer de pe acum, să mă gândesc cu groază la cum mă voi acomoda. Până la urmă altă cale nu există, așa că altfel decât să mă obișnuiesc cu ceea ce se petrece în general pe acolo, nu există.

violenta-bucurestiCum zilele trecute am tot mers pe acolo să mai rezolv una-alta, nu pot să nu-mi dau puțin cu părerea despre ceea ce se petrece acolo acum. Practic, din punctul meu de vedere, este haos. Este un haos de la un capăt la altul și nimeni nu dă doi bani pe restabilirea ordinii și liniștii publice. Numai ieri ce-am văzut un român de culoare, că altfel n-am cum să-i zic, dându-se jos din mașină și punând, mai în glumă mai în serios, cuțitul la gât unui om al străzii. Menționez că totul s-a petrecut pe Bulevardul Regina Maria în jurul prânzului. Stați puțin fraților, unde trăim? Ce impresie lași tu unui străin când în centrul capitalei te poți trezi oricând cu un cuțit la gât sau violat în plină zi?

Pe fiecare stradă din oraș, precum gâștile acelea periculoase din San Andreas, așa și câinii au teritoriul lor. Fiecare străduță, oricât de mică, are haita ei. În număr nu mai puțin de 4-5, își fac veacul pe sub mașini, la colț, dormind, mârâind sau făcând altă victimă. Asta una. Poftiți alta – un copil sare din autobuz, alături de un altul și traversează inconștienți prin fața mașinilor, moment în care unul dintre ei se oprește fix în mijlocul străzii să se lege la șireturi. Strada era una foarte circulată la acea oră. Păi așa prost crescut să fii mă? Asta este capitala noastră în aceste zile.

La Universitate se scandează pentru Roșia Montană. Oamenii stau acolo noapte de noapte, dar nu observă faptul că sus nu există niciun interes pentru anularea acestei mișcări. Ce vorbești mă, civic suntem vai mama noastră. Nu neg faptul că străinii n-ar avea și ei problemele lor, dar la noi ca la nimeni. Bine, putem să ne lăudăm cu faptul că mai nou concurăm cu americanii la violență și prostie. Nu oricând poți să spui că te situezi în același clasament, chiar având-o rivală pe una din cele mai mari forțe ale lumii.

Am rămas fără cuvinte….

sursă foto

 

0 responses to “O opinie despre capitală”

  1. Stai relax. Nu e dracu chiar atat de al dracu. Te vei acomoda relativ usor si vei ajunge la concluzia mea. Bucurestiul e singurul oras din Ro in care pot sa traiesc…

    • Nu cred că voi ajunge în tocmai să zic că va fi singurul oraș din România în care voi putea trăi, dar cu certitudine mă voi acomoda. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.