Orașul din nămol

By | Gânduri

Ce vezi în imaginea de mai sus ar putea fi, foarte ușor, un oraș american pe la 1900. Așezat pe un platou, cu dune de nisip și un deal abrupt în spate. Mai că ar fi Los Angeles în plină dezvoltare. Păcat că nu e așa nimic din ce am scris mai sus, dar cu siguranță asta îți imaginai și tu.

Așadar, să-ți spun adevărul: în imaginea de mai sus este un oraș conceput în intregime din noroi, din pământ. Știi, ca pe vremuri când își făceau bunicii și străbunicii casele la țară. Blocurile acelea sunt așezate în acest fel, compact, pentru a nu se destrăma. În altă ordine de idei, locuitorii orașului Shibam n-au absolut nimic împotrivă, ba chiar se mândresc cu unicitatea orașului lor.

Shibam-2

Sunt aproximativ 500 de „zgârie-nori” cu aproximație în Shibam, iar populația ajunge undeva la 7000 de locuitori, iar asta duce la.. hmm … un locuitor pe etaj, tot cu aproximație. Orășelul și-a primit rapid supranumele de Manhattan-ul deșertului și a devenit rapid un punct de atracție pentru turiștii care vizitează Yemenul. Pe hartă, Shibam se găsește pe aici.

Prin urmare, dacă dorești să vizitezi ceva din Yemen într-un viitor apropiat sau îndepărtat, tocmai ai aflat un obiectiv turistic. Numai ai grijă să nu înnoptezi acolo, s-ar putea să nu te simți în tocmai în siguranță.

Mai multe poze cu Shibam.

0 Responses to " Orașul din nămol "

  1. Neo Cosmin says:

    Frumos oras!
    Oare cat a durat sa ridice un zgarie-nori …

    • Mno acum să răspundem la întrebarea asta, nu știu dacă mai are rost. Ideea e că acele „blocuri” rezistă și locatarii par să n-aibă nicio problemă. E interesant de văzut în detaliu strucutra unui astfel de „zgârie-nori”. 🙂

  2. Rares says:

    Ma intreb cum rezista plafoanele dintre nivele…Oare tot din pamant sunt facute?

Leave a Reply

Your email address will not be published.