Oscarurile din 2013 conform mie

By | Gânduri

oscarurile conform lui adrian anghel

Taman ce se sfârşiră şi premiile Oscar de anul acesta că mi-o venit mie ideea genială de a-mi exprima opinia cu privire la cum ar fi trebuit să fie decernate statuetele aurii, aşa cum am văzut eu filmele. Nu, nu există precum categoriile originale, probabil că nici filmele care au fost nominalizate, dar ăsta-i farmecul. Oricum, pentru rezultate, aveţi aici listuţa magică cu premiile. Unii au plâns, alţii s-au ofticat / tăiat venele, în timp ce învingătorii savurau şampania de sus. Să le fie de bine, zic!

  • Filmul cu cea mai mindfuck imagine

E clar că aici premiul se duce către Life of Pi. Nu ştiu cam câte jointuri i-o fi trebuit lui Ang Lee să fumeze ca să realizeze imaginile acelea incredibile, dar vă asigur eu că HD pe un ecran gigantic (fie el în cinema sau făcut acasă, că ştim că se poate, în orice caz, un ecran mare) vă transpune într-o lume plină de culoare, dinamism şi viaţă. Ultima specificată e aşa ca să înţelegeţi că se pot adăuga trei argumente pentru susţinerea opiniei.

  • Filmul cu cel mai mare suspans

Nu cred că există om care, într-un film, alături de acţiune să nu-şi dorească şi un pic de suspans. În Argo, Ben Affleck s-a asigurat de faptul că vom avea parte de suspans 140% ca să fie mulţumit şi Putin. Nici nu vreau să vă povestesc momentele în care oamenii aceia erau în ultimii paşi spre “evadarea” din Iran. Într-o expresie, îţi taie răsuflarea filmul acesta şi merită văzut.

  • Cel mai cel film

Aici mi-a fost foarte greu să mă hotărăsc între Silver Linings Playbook şi Lincoln. Până la urmă, merg pe filmul mai apropiat de sufletul meu prin imaginile realizate şi starea pe care mi-a creat-o, adică primul. Efectiv n-am reuşit să mă dezlipesc de monitor cât timp a rulat pelicula. Nu am umblat nici la bara de rulaj a VLC-ului. Am stat ca un copil şi am urmărit cu foarte mare atenţie fiecare mişcare. Bradley Cooper, deşi tot încearcă el să obţină o impresie de la mine de ceva timp, de data asta i-a ieşit. A jucat genial şi nu cred că-s numai eu de părerea aceasta. Jennifer Lawrence, deşi cu un nume foarte cunoscut mie, este pentru prima dată (cred, am o memorie foarte “bună”) când o văd într-un lung metraj. Senzaţională fata, mi-a plăcut.

  • Cel mai bun actor

Daniel Day-Lewis şi nimic mai mult.

  • Cea mai bună actriţă

Jennifer Lawrence, pentru că am zis mai sus de ce.

  • Alte premii informaţii

Spre ruşinea mea, n-am apucat încă să urmăresc Les Misérables, Django Unchained sau Zero Dark Thirty. Ultimul probabil şi din cauza faptului că mai urmărisem un film cu asasinarea lui bin Laden înainte şi am zis să nu insist asupra acestui fapt, având în vedere că înţelesesem operaţiunea din acel film. Cât despre actriţe, actori în rol secundar nu prea mă interesează, asta şi din cauza faptului că nu le acord foarte mare atenţie, însă De Niro a fost GENIAL în Silver Linings Playbook, iar asta nu pot să uit.

Mno, cam asta fu tot. Mai aveţi vreun premiu de dat?

Leave a Reply

Your email address will not be published.