Păi cum să evoluăm pe internet când…

… îmi caut și eu ca tot omul orașul natal pe Google și eventual mai adaug un Facebook ca să dau un like și tot ceea ce primesc ca rezultate sunt ăstea:

where-is-pitesti

 

Probabil vă întrebați care este problema mea în toată ecuația asta. Să vă explic. Să zicem că fix în acest moment un străin a fost la mine în oraș, iar de la el de acasă, impresionat de ce-a văzut, a zis că merită să dea un like pe Facebook. Prin urmare, cum lumea avansează mai greu, nu caută pe Facebook orașul, ci în primul rând pe Google. Astfel poate că mai află ceva ce a ratat. Partea amuzantă vine atunci când, surprinzător, nimic oficial legat de orașul Pitești pe Facebook – nu apare pe prima pagină de rezultate.

Este foarte simplu să spui pe cine să dai vina. Pe primărie. De ce? Pentru că nici în ziua de astăzi, secolul 21, anul 2013, nu au fost în stare să pună câtuși de puțin preț pe ceea ce a devenit internetul și social media. Sunt indignat până peste cap fiindcă, încercând să mai discut și cu alte persoane din diferite părți ale lumii, nu am practic ceva ușor, rapid și frumos să le arăt despre acest oraș. Am văzut comunități minuscule cu puțin peste 200 de locuitori având pagină de Facebook de nereproșat. O imagine frumoasă, care, ca de obicei te face să zici cuvintele ălea clasice: ce bine-i afară / acolo. E mai ușor așa, nu?

În timp ce țărănismele și lucrurile de prost gust sunt în floare, esența se pierde undeva în zare. Nimeni nu mai dă doi bani pe ceea ce face, pe locul unde stă. Atâta timp cât nu-l privește, totu-i bine și frumos. Hai să ne mai uităm în ograda noastră și ca o comunitate. Văd o mulțime de ONG-uri și grupuri locale care se implică în diverse activități și se laudă cu un portofoliu de mișcări pozitive, când imaginea nici măcar nu există. Iată, deci, Pitești, oraș european al sportului anul acesta, nu are nici măcar o pagină oficială administrată de cineva.

Poate că e cazul să luăm noi, ăștia, cei cărora întradevăr le pasă, frâiele și să concepem de la zero o imagine a unui oraș care merită cu desăvârșire recunoștință.

 

0 responses to “Păi cum să evoluăm pe internet când…”

Leave a Reply

Your email address will not be published.