Până la urmă, cine sunt să spun ?

By | Spuneri

Până la urmă, chiar – cine sunt eu să spun ?

Având în vedere că în România nu mai există încredere, nu mai există susţinere sau o prietenie strâns legată, cine mai sunt eu sau Gheorghe sau Vasile sau oricare alt om de media sau blogger să spună ceva ? – nu, nu mă refer la cei ce au ajuns deja acolo sus şi sunt ascultaţi cu urechile ciulite ca antenele la sfaturi. Mă refer la noi, aştia normali, ăştia oarecare, ăştia care luptăm să ajungem acolo sus. Cum facem ? – ne luăm o armă şi începem să tragem în toţi idioţii pentru a ne face singuri drumul sigur şi uşor ? sau ascultăm sfaturile celor de mai sus şi încercăm să le urmăm mărunt, NU IDENTIC, luând măsurile bune ?

Este o dilemă totală şi observ că încrederea aceasta de care vorbeam mai sus, dispare tot mai mult. Nimeni nu te mai crede nici dacă îi zici : bă, am fost să duc gunoiu şi să fac piaţa. Contează contextul, însă acolo ar veni cumva o invitaţie undeva sau eventual un apel telefonic la care n-ai putut răspunde din diferite cauze. Lumea a ajuns să subestimeze la cote maxime persoanele pe care ea crede că le cunoaşte extraordinar de bine. Acum vorbind de blogging, până la urmă cine e fiecare blogger să spună ceva ?

Întrebare : câţi dintre voi cei care citiţi acest blog, rămâneţi impresionaţi, influenţaţi faţă de lucrurile pe care le scriu ? câţi dintre voi comentaţi ca şi cum chiar aţi face parte din mulţimea mea şi sunteţi de acord (sau nu, dar cu o argumentare solidă) faţă de ceea ce scriu ? caţi dintre voi doar comentaţi pentru trafic sau pentru un comentariu înapoi la câteva minute după ?

Cunosc toate lucrurile ălea cu ăsta e blogul meu, scriu ce vreau pe el sau nu mă interesează părerea altora – păi până la urmă, cine te-a mai pus să-ţi faci blog ? totuşi, ce facem cu treaba asta ?

0 Responses to " Până la urmă, cine sunt să spun ? "

 1. Salih says:

  Adi nu sunt in totalitate de acord cu tine la capitolul cu increderea si sustinerea,pentru ca orice ar fi va fi cineva,parintii,cei mai buni prieteni,prietena care sa te sustina, dar sunt de acord cu tine ca numarul celor care te sustin se poate numara pe degetele unei maine si tot ti-ar mai ramane degete.
  Si pana la urma ce scrie sus? “Adi spune”, e important ce spui tu,macar pe site-ul asta stii ca spui ce vrei ce gandesti ce simti ca in opinia mea de asta se face blogging,daca ma insel sa ma contrazica cineva ca ar face blogging din alte motive.Ca sa ajung acolo sus trebuie sa iti iei arma aia, un pistol de 45mm din care ies cel putin 300 de cuvinte pe minut sau un cutit de vanatoare care e capabil sa taie toate contraargumentele aduse impotriva punctului de vedere ce il impui.
  Si din punctul meu de vedere nu trebuie sa te creada toata lumea si stii si tu sigur ca mai exista unii care zic “Da-l ma dracu si pe asta parca ar fi el cine stie el ce de vorbeste”.
  Si raspunsul meu la intrebarea ta, eu sunt printre unii care chiar citesc cu adevarat nu ca pe un ziar care il citesti la magazin asa fugitiv in timp ce ti se face cafeaua.Si nu comentez ca sa ma aflu in treaba ci chiar imi place lucrul asta si vreau sa imi impun si eu punctul de vedere,si nu scriu ca si cum as fi din multimea ta, eu chiar ma consider deja acolo.
  Si(ultimul si din acest comentariu) tu,eu suntem cineva si daca avem de spus ceva il spunem fara sa avem un statut social ca presedinte ca secretar la nu stiu ce organizatie, si nimeni nu ne poate lua acest drept garantat de legea cetateniei care ne ofera dreptul la libera exprimare.

  • Adi says:

   @ Salih : Stiu ca nimeni nu ne poate lua dreptul la libera exprimare, insa nu trebuie neaparat sa fie juridic ca sa-ti incalce acest drept, ci mai mult moral. Asta as vrea eu sa zic, ca nimeni nu vine cu un ajutor constructiv, nimeni nu vine cu un contraargument solid, cu o explicatie cum ai dat-o tu sau TED, toti vin si te fac prost sau idiot si au terminat treaba.

 2. TED says:

  Pana la urma, asta e scopul acestui blog ? sa ma impresionezi pe mine, pe vasile sau pe dorel?

  Spune tu ce ai de spus, exprima-ti opiniile cu argumente solide care sa ne faca sa intelegem de ce vezi tu asa lucrurile si e ok.

  “Acum vorbind de blogging, până la urmă cine e fiecare blogger să spună ceva ?” ai spus tu. si acum zic eu:

  Toti avem ceva de spus si avem ocazia sa o facem: face to face cand invitam o gagica la cafea (mai rar acum, noua ne place online, in loc sa radem dam like), pe blog, pe facebook, etc. Depinde de noi daca transmitem un mesaj sau suntem irelevanti, stupizi, blabla.

  E secolul 21, orice gog ce de abia stie sa scrie isi poate face blog. Sunt ‘jdemii’ de bloggeri de duzina, (daca as incepe sa dau exemple as fi criticat la modul “cine e asta sa ma faca pe mine ratat?”) e normal sa fie greu sa te afirmi, sa fie un ‘domeniu’ competitiv, dar pana la urma conteaza si de ce scrii.

  Vrei sa faci bani? Cu un blog personal n-ai prea multe sanse, cred. Sau cel putin nu din google ads. Daca tu o sa fii perseverent si o sa incerci sa te perfectionezi in ceea ce faci o sa reusesti sa progresezi REPEDE.

  Si, incet, incet o sa iti faci grupul tau de cititori (fani e mult spus).

  O sa mi se zica acum: CINE E ASTA SA NE ZICA NOUA TREBURI? ARE DOAR 7 ARTICOLE POSTATE! (nu stiu, am 7 oare ? :)) )

  Si acum te intreb, ti se pare ca sunt dorel ce iti lasa comentariu ca sa ii lasi inapoi ?

  • Adi says:

   @ TED : Tocmai, sunt foarte putini oameni cu care chair simti faptul ca le comunici, ca inteleg, ca se iau cu tine in gura cu orice prilej, nu conteaza ca sunt de acord sau nu, dar vin si scriu ceva relevant, ceva din care poti spune : “uite domne, asta a venit, mi-a citit articolul si si-a lasat parerea exact asa cum trebuia”, nu orice comentariu ca pe facebook gen “idem” sau “like” sau “cam ai dreptate” ..

 3. TED says:

  cam ai dreptate :))

  • Adi says:

   @ TED : Nu-mi mai amintesc sincer, nu retin persoane dupa momente de genul. 🙂 Poate imi aduci aminte.

 4. Val33ntyn says:

  De acord cu tine, in ziua de azi nu mai stii cine iti este frate si cine iti este dusman :-??

Leave a Reply

Your email address will not be published.