Pe principiul #suscultura: proiectul educațional o’SCAR

By | Atitudine

Patru ani de zile, adică liceul, am făcut economie. Am studiat-o. Nu. Nu am studiat-o. Am mâncat-o, unsă ca lumea pe pâine cu tot cu contabilitate, studiul calității produselor și serviciilor, administrarea afacerilor și a întreprinderii și am mers la târguri de întreprinderi simulate unde am făcut vânzări și am văzut cum e să convingi un om să cumpere, cum să faci publicitate și cum, practic, să administrezi o companie. Am făcut Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” din orașul natal.

Treburile astea mi-au plăcut. Am avut profesori foarte buni, să aibă parte de sănătate, iar pe deasupra lucrurilor acestora, mi-au oferit și multe lecții despre cum e prin viață. Atenție, viață, nu doar cea profesională. Educație, nene. De ce am făcut introducerea asta? Pentru că o să fie vorba de educație și de economie. De un alt colegiu economic, de niște elevi norocoși.

Când văd că se fac eforturi pentru educație și cultură, îmi trăsare inima din piept de fericire. Nu-i un clișeu. Rar apelez la clișee. Pur și simplu așa mă simt. Uite, să vă povestesc de ce tocmai mi-a tresărit inima zilele astea.

La Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu”, șapte companii cu renume, adicătelea să le enumerăm: Billa, C&A, Deichmann, dm drogerie markt, Hervis, Humanic și kika alături de Ambasada Austriei – Secția Comercială, vor demara un superb proiect. Începând cu septembrie 2015 se va porni proiectul educațional o’SCAR – Școala Comercială Austriacă din România.

Mi se pare nebunesc de bună treaba asta. Să ai experiența unor companii cu renume pe piață care să te învețe cum stau lucrurile în afaceri, nu numai teoretic, ci și practic. La teorie suntem toți buni. Astfel că la colegiul economic specificat anterior se vor mai adăuga două clase de învățământ profesional cu principiul dual teoretic – practic.

Salut cu mândrie trebușoara asta. Cum am zis? #SUSCULTURA și #SUSEDUCAȚIA!

Leave a Reply

Your email address will not be published.