Piața de carte din România după pandemie

By | Podcast

piata de carte din romania

Cum arată piața de carte din România după un 2020 pandemic?

Un răspuns pe scurt ar fi: nu foarte bine.

Pe larg am discutat cu Andrei Ruse: scriitor, editor & director al editurii Hyperliteratura, o editură pornită cu sprijinul publicului cititor de carte din România care, iată, rezistă foarte bine crizei ce pare să nu ne dea un răgaz prea mare nici anul ăsta.

Andrei a venit cu cifre, cu tendințe, a ridicat niște probleme pertinente pentru care românul nici măcar nu e atras să citească. Am spart mituri despre cititorul român și am privit efectele lăsate în urmă de criza sanitară.

Știai cam cât valorează acum piața de carte din România? Undeva pe la 20 de milioane de euro. Cât valora înainte? S-a zis în episodul ăsta de podcast.

Altele din cuprins

Vă fac o surpriză poetică sau baladescă, nu pot nici eu s-o încadrez cu un jurnal de notificări primite într-o săptămână de la Bringo.

Vorbim despre câteva din noutățile ultimei săptămâni, așa nu pe foarte larg, tratăm un pic și problema atacurilor cibernetice din ultima perioadă și voilla, habemus episod nou de podcast.

Cum și unde se poate asculta?

Pentru episodul acesta există un player mai jos.

Mai apoi, dacă vrei să mergi „la tine acasă”, ai:

Înainte să dai play, keep in mind pls că fiecare episod este înregistrat într-un living de apartament, fără aparatură profi (mixer sau microfon bombă), cu timpul care este și el de multe ori presant. Motivul pentru care îl fac? Pentru că mă distrez. Și vreau să împart distracția asta cu tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.