Pinterest nu mă prea prinde

By | Spuneri

Toată blogosfera şi în general social media internaţională vorbeşte despre acest nou serviciu de bookmarking, fotografie, video, mă rog, pe scurt un fel de Tumblr mai dezordonat. Înainte de toate, vreau să spun că tot ce voi scrie acum este strict părerea mea şi nu e nevoie de criticarea ei, poate despre serviciul acesta ar fi ok.

Pinterest, Pinterest, nume ok, îmi place, deşi puţin cam lung. Nu stau să dezbat acum de unde vine şi trec direct la ceea ce face. Din prima nu mi-a plăcut stilul de utilizare al acestuia, designul şi toate cele. În primul rând, când dau să văd ceva, vreau să-l văd în stil o singură coloană, cu scroll uşurel să analizez bine despre ce e vorba. Ei bine, pe Pinterest, mi se aruncă o grămadă de imagini şi cu text pe dedesubt la unele, de nu mai înţelegi o iotă. Ochii îţi fug în toate direcţiile şi cu greu observi ceva frumos. Adică, sunt mai mari şansele să sari peste ceva ce ştii sigur că ţi-ar place, decât să-l găseşti.

Apoi, lipsa de calitate a fotografiilor care apar pe acolo este un alt minus adus acestui serviciu de socializare. După ce că rezoluţia este mică (aici e normal, nu e site în genul 500px, dar consider că se putea puţin mai mare) calitatea este puţin aiurea. Multe poze blurate, neclare care, iniţial în thumbnail arată foarte bine, iar apoi te dezamăgesc subit.

Îmi place în schimb organizarea pe aşa numitele “boards”, nişte foldere în care “pinezi” toate lucrurile care-ţi plac găsite la ei pe site. Se salvează frumuşel acolo şi le găseşti mereu dacă ai nevoie cumva de ele. Aici e bine că le arată full width şi nu pe o singură coloană, e mai uşor de găsit, însă pentru home page rămân la părerea iniţială.

Spun că nu m-a prins deoarece există deja un serviciu destul de cunoscut şi anume Tumblr, unde găsesc toate lucrurile pe care le găsesc şi pe Pinterest, dar cu mult înainte să apară pe cea din urmă platformă de social media specificată. Aici vor avea serios de lucru dacă vor să se menţină şi să depăşească Tumblr. Plusul lor este organizarea pe foldere cum am scris mai sus, ceea ce Tumblr nu are şi deseori ajungi să dai reblog la lucruri la care ai dat în urmă cu ceva timp şi ai uitat.

Puteţi încerca, înregistrările se fac pe bază de invitaţie de la ei momentan. Vă scrieţi e-mailul acolo şi staţi fără grijă că veţi fi contactaţi foarte repede. Cel puţin eu am fost. Încercaţi, poate pe voi vă va atrage mai mult decât pe mine. Alte păreri sunt bine vnite şi vi le aştept în comentarii.

0 Responses to " Pinterest nu mă prea prinde "

  1. De ce nu m-a atras Pinterest – – Adrian Anghel…

    Nici mie nu mi se pare Pinterest cine stie ce, dar sincer eu m-am inscris, punctele de vedere vad ca sunt impartite. Daca ar fi sa fiu si eu total obiectiv as spune ca e inca o inutilitate internautica. Dar umple timpul , nu?…

  2. Alex N. says:

    Daca gasesc aceleasi lucruri ca si pe Tumblr, n-are rost sa-l testez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.