Avem nevoie de poliția animalelor

Avem nevoie de poliția animalelor

Pentru că omul e la fel de criminal ca orice alt animal de pradă din natură. Numai că animalul o face pentru supraviețuire, omul o face pentru că e foarte prost și vrea să dovedească constant că are lipsă de conștiință.

Nu știu dacă ați văzut acel clip vomitiv cu un tată ce omoară un pui de cățel cu lopata în fața copiilor. Sau știrea asta cu doi copii care aruncă un câine de pe bloc.

Și știri de genul ăsta s-au tot adunat în ultimii ani în România. Cai omorâți cu bătaia, pisici călcate intenționat cu mașina, otravă lăsată vecinilor cu animale. Băi, numai cretini, vă jur.

politia animalelor

Personal, nu văd nici o diferință între un om ce omoară un animal și un om ce omoară un alt om. Și omul și animalul poartă viață, au viitor, evoluează și merită o șansă.

Dacă poți omorî cu atâta lejeritate un animal, atunci mi-e clar că dacă îți pierzi cumpătul, poți la fel de bine să lași și un om fără viață.

Ce face diferența aici?

Păi, dacă omori un animal nu faci pușcărie. Simplu. Poți să omori câte animale vrei, dacă ești magnat plătești amenzile și faci din asta un hobby.

Pe când omuciderea duce la ani grei de pușcărie și cu viața personală nu ne jucăm, tati, că mai vrem și noi să bem, să f**em, să trăim.

Ministrul motocicletă Vela s-a gândit să restructureze poliția, iar în restructurarea asta să introducă și poliția animalelor, chiar dacă capitala are deja una. Faza e că ce are capitala merge doar pe contravenții (adică amenzi), pe când ce vrea Vela să facă e s-o introducă în cadru infracțional și să faci pușcărie pentru asta.

Să sperăm că ministrul de interne nu doar se gândește să facă ceva. Să se apuce de treabă că avem nevoie neapărat de un cadru mai dur pentru asta. Ăsta-i un tip special de criminali care merită și ei educația lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.