Prima zi de blogging

By | Gânduri

Taking-small-steps

Când am pornit pentru prima dată pe acest drum, țin minte că era iarnă. Februarie 2007 să fi fost. Nu știam ce înseamnă blog, nu știam nici măcar că există un astfel de serviciu. De mic mi-a plăcut să scriu. Mâzgăleam caietele mai ceva ca un caligraf lipsit de degete. Pe vremea aceea țineam un jurnal care, fie vorba între noi, nu prea era intim. Un caiet studențesc care avea scris cu marker pe copertă JURNALUL MEU. Nu foarte discret.

Cu toate acestea, ceea ce scriam eu acolo, în caietul meu, nu era ceva personal. Se mai nimerea și câte o scriitură de genul acesteia, adicătelea majoritatea erau opinii care puteau fi foarte ușor făcute publice. Bine, asta după mintea mea de atunci. Într-o zi de februarie, căutam un program de ținut jurnal pe calculator, căci avansasem. Nu mai doream să scriu de mână. Așa am dat peste WordPress. Am rămas puțin blocat. Până atunci nu-mi trecuse prin cap că există o astfel de grozăvenie.Word? Prea simplu.. îmi trebuia public.

Mi-am făcut foarte repede cont, mi-am luat un nume destul de dur – MadDog – și m-am pus pe scris.

Primul articol a fost despre cum am făcut eu curat în casă și am dus gunoiul. Asta n-o să uit cât oi trăi. Așa am început eu să fac blogging. Vizitatori n-aveam. Practic nimeni nu citea operele mele de artă. Bineînțeles că de acești vizitatori nici nu știam. Tot ce știam era că trebuie să am comentarii. Dacă aveam comentarii, înseamnă că eram citit.

Nu exista concurență. Totul era din distracție. Țin minte că la vremea aceea, nimeni nu scria despre evenimente, despre știri de actualitate, analize sau marketing online. Totul era cumva personal. Ceea ce făceai în ziua respectivă, mergeai și „urlai” pe blog. Dacă te auzea cineva, bine, dacă nu, tu erai mândru că ai consemnat acolo.

Îmi făcusem o serie de prieteni faini prin intermediul blogului. Bineînțeles că era MadDog n-a durat mult fiindcă m-am mutat imediat pe platforma HaiPa. Acolo am devenit Jokker și s-a continuat așa până prin 2009. Asta-i altă poveste.

Thema de atunci era una închisă la culoare, dark, cu nuanțe de roșu sângeriu. Combinația asta black – red era preferata mea. Țin minte că două articole am publicat în prima mea zi de blogging. Cel cu gunoiul și încă unul cu o melodie. Schimbasem recent genurile muzicale și trebuia să evidențiez acest lucru.

Prietenii și colegii mei de la generală au privit cu ironie această imagine publică a mea. Nu exista un eveniment mai neînsemnat care să nu aibă la final și gluma cu „bloggerul”. Orice notă de 4 luată de cineva sau un scandal mai aprins mi-erau sugerate să le scriu pe blog. Ah, ce vremuri.

Prima zi de blogging nu cred că ai cum s-o uiți. După atâția ani, trebuie să recunosc că am suficiente articole la care să râd. N-am șters niciun articol din 2009-2010 pe care am putut să le păstrez. Aveți acolo ce vedea. Paragrafe lipsă, greșeli semantice și gramaticale, exprimări de neînțeles. Și totuși.. este incredibil cum bloggingul te schimbă. Mentalitatea, felul în care scrii, vorbești. Cum cunoști lume din alte zone și legi prietenii. Ăsta-i bloggingul.

Inițial ideea am văzut-o la Cristi, apoi am mai văzut că există și o competiție pe Blogal Initiative. Dacă mai sunt persoane care vor să împărtășească această zi, să mă informeze și pe mine. Până la urmă începutul oricărui drum e frumos. 🙂

0 Responses to " Prima zi de blogging "

  1. Pato Basil says:

    aaaa pai tu esti veteran cu acte in regula, poti sa iesi la pensie din blogging peste vreo cativa ani :))
    E ciudat ca nu mai e chiar asa personal, toata lumea e cu ochii pe tine…si nu mai ai cheful ala in care oricum nu stia lumea ca esti tu, daca nu te laudai la prieteni.

    • De la un anumit punct să știi că treaba asta devine oarecum publică. Nu mai scrii orice, iei treburile în serios, iar blogul devine mai mult decât hobby. E ceva în adâncul tău, e o părticică de personal pentru public. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.