#priNeamt din perspectiva mea (foto)

By | La aer liber

Săptămâna trecută m-am bucurat de minunățiile județului Neamț la invitația băieților de la Eventur. A fost o săptămâna de care am simțit nevoia; știți voi, atunci când mai trebuie să schimbi aerul, să schimbi peisajul, să ieși din monotonie.

Pentru prima dată nu am cu ce cuvinte să mă întorc de acolo. Am să vă recomand câteva locuri prin care să treceți când vizitați județul, locuri prin care am trecut și eu și sunt musai de văzut. Dar mai multe nu am, căci pozele vorbesc de la sine.

Săptămâna aceasta a fost cea mai bună săptămâna a mea de când sunt pe Instagram. Știu, poate că sună superficial, dar sunt un fan al fotografiei, mai ales cea făcută cu telefonul și am avut atâtea subiecte de când am plecat, încât nu m-am putut abține să nu zic asta.

Drum spre Roman pentru începutul #priNeamt.

Drum spre Roman pentru începutul #priNeamt.

Am ajuns în Roman și am fost cazați la Roman Plaza Hotel. Un hotel cu servicii foarte bune, confort și tot ce mai vrei de la un hotel.

Muzeul Nicolae Popa, B&B.

Muzeul Nicolae Popa, B&B.

Când am ajuns la Muzeul Nicoale Popa, am simțit că văd o previzualizare la ce fel de Rai mi-aș dori să am. Liniște, soare, umbră, istorie, acalmie totală. Aici vă recomand să mergeți să vizitați lucrările lui Nicolae Popa, dar puteți să și dormiți aici.

A, da, să vedeți biblioteca. O să vă placă și sper că la fel de mult cum mi-a plăcut mie. 🙂

Depozitul de Armăsari Dumbrava, Timișești.

Depozitul de Armăsari Dumbrava, Timișești.

Am făcut o oprire și la Depozitul de Armăsari Dumbrava, din Timișești. Cine a dorit, a putut să și călărească puțin. Pentru mulți, însă, a fost o doză bună de informare și Instagram, evident. 😀

Biroul lui Mihail Sadoveanu.

Biroul lui Mihail Sadoveanu.

Am fost și la Casa Memorială Mihail Sadoveanu. Pentru mulți un trădător de țară, un socialist și așa mai departe. Pentru e mine e cel mai prolific scriitor pe care l-a avut țara asta, un om a cărui volum literar nu va fi atins prea curând. Un scriitor format de la bun început și singurul, de altfel, pe care l-a cunoscut țara asta.

Panoramă de pe Cetatea Neamț.

Panoramă de pe Cetatea Neamț

Am fost pentru prima dată în viață la Cetatea Neamț. O construcție impresionabilă, cu un pod care m-a lăsat gură cască. Dar și cu o panoramă pe care n-am putut s-o las nefotografiată.

Mânăstirea Neamț.

Mânăstirea Neamț.

Locul unde am găsit liniștea totală a fost la Mânăstirea Neamț. Nu sunt un tip prea religios, dar pentru liniștea de acolo aș sta cât timp ar fi nevoie ca să găsesc pacea totală. Totul acolo e așezat în așa fel încât să te calmezi instant.

pe-munte-2

 

pe-munte-1

 

apus-varful-toaca

 

Cea mai tare experiență a săptămânii a fost urcarea pe Ceahlău. Am urcat pe traseul Durău – Duruitoarea – Cabana Dochia – Toaca și am coborât de la Cabana Dochia – Lutu Rosu – Izvorul Muntelui.

A fost unul dintre cele mai dificile trasee montane făcute de mine până acum. Trebuie să menționez că nu am fost cel mai echipat om pentru munte, dar având în vedere că la un moment dat ajungeai să te cațeri în patru labe și să cobori la fel, era destul de dificil.

Foarte multe porțiuni abrupte și pietroase care se simt în încheieturi, tendoane și ligamente ca lumea dacă nu ești echipat corespunzător și nu faci sport măcar câteva zile pe săptămână. Poate că exagerez, dar vorbesc din experiență. Ceahlăul se poate face, dar cu echipament și pregătire în prealabil. Măcar puțin. 🙂

lacul-bicaz

Am văzut și Lacul Bicaz pentru prima dată. Nu știu unde am trăit până acum, dar îmi pare teribil de rău că nu am apucat să-l văd. Este o frumusețe și data viitoare când mai trec #priNeamt, aș dori să merg și cu barca pe el.

turnul-lui-stefan

Turnul lui Ștefan este un semn al istoriei ce-și face loc prin centrul proaspăt modernizat al orașului Piatra Neamț. Un oraș drăguț, de altfel.

disco-ball

Am ajuns și la #FilmulDePiatra unde m-am distrat pe muzica pusă de Toma la silent disco party. Btw, oricine putea să vină și să pună muzică, fiindcă era guest mixing.

central-plaza

Fotografii mai am și pot fi vizualitate pe contul meu de Instagram unde vor mai apărea zilele astea câteva cadre. Toate fotografiile din acest articol au fost făcute cu LG Nexus 5 și prelucrate în VSCO Cam. E o probabilitate foarte mare să se vadă destul de aiurea pe PC, de aceea vă invit pe Insta dacă vreți să le vedeți mai bine.

Câteva locuri care și-au pus amprenta asupra mea și pe care vi le recomand cu drag: Pensiunea Aristrocratis din Tîrgu Neamț. Am mâncat bine, am dormit bine și am avut un internet foarte bun. Roman Plaza Hotel pe care vi l-am sugerat mai sus, precum și cel din ultima imagine – Central Plaza Hotel din Piatra Neamț. Confort și servicii excelente.

Vă recomand cu drag să vizitați Casa Memorială Mihail Sadoveanu, Cetatea Neamț, Mânăstirea Neamț și să faceți un traseu montan pe Ceahlău. Toate aceste experiențe adunate vă vor vorbi în timp. Sunt niște lucruri care produc schimbări pe interior, de aceea mi-e mai greu să vorbesc despre ele.

Cam așa pot rezuma eu săptămâna mea #priNeamt. A fost una frumoasă și sper să ajung și la anul la acest minunat eveniment. Nu pot să nu închei acest articol prin a spune faptul că județul Neamț este într-adevăr unu #cudetoate.

#priNeamt – the 4th edition of the most important event dedicated to promoting in the online environment of a county from Romania. Details about this event onhttp://goo.gl/Lw8mzy. Organizer: Eventur Bucharest. Powered by Petrom Romania. Main partners: Neamt County Council, City Hall of Piatra Neamț, Blue Air, Roman Plaza Hotel and Aristocratis Pension. With the support of: Ancutei Inn,Central Plaza Hotel, Bistrita Hotel, Auto Moldova, Nenea Iancu Beer House and Filmul de Piatra short-movie festival.

0 Responses to " #priNeamt din perspectiva mea (foto) "

  1. […] bazată pe fotografiile făcute cu telefonul dintr-un loc necunoscut; v-am povestit despre cum a fost #priNeamt mai mult foto decât scris; merg cam pe la toate InstaMeet-urile din București, după cum am timp; […]

  2. Marius says:

    Absolut superb, foarte frumoase aceste locuri care inca se pastreaza in toata splendoarea lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.