Probleme de gramatică şi vocabular

By | Gânduri

Înainte să trec la ceea ce vreau să trec în articolul meu, ştiu că şi acest blog a avut o grămadă de greşeli gramaticale, poate încă mai are, mai cu timpu s-au dus, dar orice critică adusă la această categorie sub formă de comentariu în acest articol – spun scurt : mă piş. Acum să trecem la treabă. Cunoaşteţi oamenii cu incapacitatea (să-i zicem aşa) de a vorbi normal româneşte, de fapt de a scrie româneşte. Sau hai bine şi de a vorbi. Toate porcăriile ălea de limbă engleză amestecată cu română îmi creează o scârbă totală. Un bun prieten de-al meu zicea cândva de marele cântăreţ / rapper puya, că acuza industria muzicală românească de faptul că abuză de limbă străină în cântece, iar acum el face melodii cu refren în engleză şi restul în română (exact ampulea). Mare dreptate ai avut. Acum, eu nu înţeleg personajele din această societate care pot spune un cuvânt în engleză şi apoi continua în română, adică ce vrea frate să-mi demonstreze, că ştie limbi străine ? ştiu şi eu, dar îmi arăt calităţile la ora specifică la şcoală. Ce nu-mi mai place, tot aici, sunt oamenii care scriu cu “k”, “sh”, “tz” şi mai ştiu eu, lista e mare. Nu am inclus şi 3Mlr (nu înseamnă nimic, doar ca să înţelegeţi ideea). Ei bine, un mesaj trebuie să fie scurt, dar un mesaj trebuie să fie şi înţeles. Pe bune, am unele momente în care nu înţeleg ce-mi spune emiţătorul, de fapt eu nu mai sunt receptor de mult când vâd ce scrie în mesaj. Rămân blocat şi cer neapărat părerea unui “specialist”, pentru a-mi descifra acel cod a lui DaVinci (mda..).

Oricum engleza ca engleza, că pasta o mai înţeleg cam toţi, dar când vine vorba de spaniolă, franceză sau alte limbi care mie personal îmi sunt extraterestre, deja bubui. Trebuie să vă confirm că în generală, aveam o tovarăşă care scria la teste, exact ca pe messenger. I-au atras atenţia toţi profesorii, da’ pasta nici în cur n-o durea.

0 Responses to " Probleme de gramatică şi vocabular "

  1. skykery says:

    Eu aveam un coleg care la teste facea prescurtari de cuvinte si nu intelegea profa ce vroia sa zica , erau exact ca pe Ym! .

  2. val33ntyn says:

    era botanista mare :))

  3. alex n. says:

    ai scris blochat 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.