International Speak Fresh Radio

Acest proiect a venit pe neaşteptate în data de 2 ianuarie 2012. Căutam efectiv anumite lucruri pentru podcastul Speak Fresh Show şi am dat astfel peste Radionomy. Acest Radionomy după ce-am citit mai bine, am înţeles că oferă gratis un radio 24/7 să-l întreţii, iar în acelaşi timp să respecţi şi anumite reguli ale lor pentru a-l putea avea în continuare gratis. O regulă de aur fiind cea a orelor în care radio-ul tău este efectiv ascultat. Astfel, la 3 luni şi pe urmă la 9 luni trebuia să depăseşti un anumit număr de ore de ascultare (60h/zi, 130h/zi parcă) pentru a-l putea avea gratis.

Astfel că pe 2 ianuarie am început emiterea, iar ca să evit eşecul, m-am simţit nevoit să mut proiectul exclusiv pentru piaţa străină astfel devenind un radio de limbă internaţională – adică engleza, deoarece consideram că în România nu avea absolut niciun succes având în vedere cerinţele. La nici 5 zile după pornire, radio-ul avea 106 ore de ascultare şi un număr extraordinar de 1006 ascultători (200-250 / zi). Am reuşit să-mi bag radio-ul în listele destul de importante ale celor de la iTunes, Tune-in şi chiar Windows Media Guide. Din păcate oameni dedicaţi radio-ului şi voluntari n-am reuşit să găsesc, iar timpul meu începea să devină din ce în ce mai limitat pentru acest proiect. Definitiv am decis să renunţ la el în luna martie a anului 2012.

Chiar dacă Radionomy îţi oferea AutoDJ gratis, iar tu trebuia doar să distribui radio-ul în toate colţurile lumii, simţeam că până la urmă cerinţele sistemului aveau să-mi înghită proiectul, dat fiind oamenii prea puţini interesaţi de el din jurul meu şi timpul meu prea puţin liber. A fost totuşi o experienţă bună, am învăţat în 3 luni de zile ce înseamnă să fii la cârma unui radio online pentru o masă de oameni mai mare decât avusesem până atunci la fostele mele emisiuni de radio.

Leave a Reply

Your email address will not be published.