Radio? #VERSus? Să vă povestesc…

By | Gânduri

Cred că atunci când spun radio mă avânt prea tare spre o zonă profesională frumoasă, dar pe care eu abia acum învăț s-o stăpânesc la nivel mai ridicat. Așa că nu știu cum să-i spun, momentan… încercare?

Trecut

De radio îndrăgosteala mi-a venit prin adolescență. Era vară și mă îndreptam spre clasa a VIII-a când am apucat să dau de o cunoștință ce avea un radio online prin SHOUTcast. Mi s-a părut fabulos să vezi că cineva te ascultă, că îți ascultă muzica, că îți oferă comentarii. Bine, la nivelul acela totul era o joacă, o glumă. Dedicațiile veneau numai între prieteni ca să mai râdem în timpul liber, dar așa a început.

La liceu am mai avut o tentativă de emisiune. Pe atunci, clasa a IX-a sau a X-a, exista un torrent românesc care avea și radio online și omul care le administra pe astea două și-a exprimat dorința de a le crește. M-am oferit și am făcut mai multe emisiuni, dar principala era The Evening Show. Acolo, marțea și joia de la 19 la 21 mă jucam cu muzica și noutățile alături de 30-40 de ascultători, nu mai mulți, dar care erau și activi. Veneau cu răspunsuri la provocările mele și păreri în timp real și aici mi-a crescut inima și mai tare.

Numai ca să vină BAC-ul și să se oprească tot. Pe clasa a XI-a, repede până să vină examenul „maturității”, am mai rezolvat de o nouă provocare. De data asta la un radio mai mare, cu peste 450 de ascultători în emisiunea mea, în limba engleză și chiar cu muzici în premieră mondială de la artiști necunoscuți, dar foarte profi. Ăsta a fost cel mai sus deal pe care l-am urcat. Până acum.

Prezent

E-o poveste lungă. Pe 21 martie, la Instameet-ul WWIM11RO, m-am întâlnit cu domnul George. Domnul George este nimeni altul decât George Stoica. Omul din spatele mai multor treburi, dar cu o emisiune la radio: Noapte bună, Internet. El mi-a zis simplu: băi la mine la radio se caută colaboratori. Bun, hai că mă bag.

Cum singur într-o emisiune nu-mi place să fiu, căci simt că unde-s mulți puterea crește, am furat-o pe Andra, care are același vis și l-am contactat pe Liviu Iorgulescu, omul din spatele Radio IndieGen. El a fost mai mult decât încântat să ne primească și pe această cale vreau să-i mulțumesc pentru toată susținerea arătată. Un om de nota 20.

Astfel că noi am tot discutat și am stat în spatele cortinei pregătind toate lucrurile pentru acest frumos proiect care sper să vă placă și să țină mult timp de acum înainte. Cum spunem, să fie într-un ceas bun!

Și pentru că destul ați așteptat, emisiunea se numește VERSus cu hashtagul #VERSus. Pe scurt, ce găsești în emisiune: evenimente care stimulează buna dispoziție, cultura și de obicei experiențele din care rămâi mișcat feluri pozitive, noutăți din online și din lumea muzicală, niște contraziceri, dar mai multe aflați voi MÂINE, adică vineri, de la 11.00 pe Radio IndieGen.

Închei prin a-mi pune încrederea în voi că veți fi alături de noi, ne veți susține și nu veți ezita să aruncați cu roșii în noi dacă e cazul. Suntem la început așa că avem nevoie de orice feedback posibil și un share sau din vorbă în vorbă la prieteni ar ajuta enorm. Haideți oameni frumoși, ne auzim mâine! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.