Radiourile din România – dezastru

Mai ştiţi mă voi ăştia care staţi la radio într-un scaun cu un laptop în faţă să mai puneţi şi altceva înafară de inna, deepside deejays (deci am căutat pe google numele artistului ăstuia, fiindcă nu ştiam cum se scrie exact) ha ? mai ştiti ? Am ajuns să nu mai deschid radioul fiindcă aud numai aceeasi muzică cu 3 versuri totale care se repetă la nesfârşit, iar lumea o consideră muzică. Cu 4-5 efecte care şi ăstea se repetă non-stop până la final. Îmi fac în 3 zile o melodie, tot aşa cu 3 versuri, totul in eJay cu efecte de acolo, plătesc calumea ca să fie pusă la radio şi voilla, sunt un geniu muzical, un adevărat artist, mai fac şi un videoclip plimbându-mă prin centrul oraşului, pe bineînţeles super beat-urile melodiei mele şi pot participa la romanian music awards. Măi oameni buni, nu sunt nici Dj la vreun radio, dar doresc să urmez o astfel de carieră, dar rămân mut (tot la jurnalism merg, am timp până la urmă să mă decid ce), observ că iarna, vara, primăvara, pe ploaie, frig, ger, soare, căldură, aceleaşi melodii ne bombardează urechile. Nu mai ascultăm nimic nou, dar absolut nimic. Înainte mai aveai o Leona Lewis, de fapt nici nu pot spune nume de artişti, fiindcă imediat voi fi atacat, cum că se mai pun, dar nu ascult eu sau favorizez un gen de muzică. Pur şi simplu altceva înafară de house / electro / dance .. nici nu ştiu cum să mai zic, nu avem ?

Suntem aşa săraci într-ale muzicii ? alte instrumente înafară de un calculator cu programe, eventual o masă de mixaj nu mai ştim să folosim ? chiar aşa am ajuns ? de ce artişti ca Persona, The Marker, Publika (ca să favorizez acum un gen de muzică) nu sunt ascultaţi la radio ? de ce trebuie neapărat să dau pe CityFM sau pe Radio Guerilla ca să-i pot asculta ? de ce alt post gen Radio21 sau Radio Zu, Kiss FM – nu oferă alte genuri decât acel “bum bum bum” continuu ? de ce pe site-ul romanian music awards, atunci cand The Marker au cântat, toată lumea înjura în shoutbox şi întrebau “cine plm mai sunt şi emoiştii ăştia?”

Aş mai putea pune alte mii de întrebări, dar rămân mut şi obosit de acelaşi gen enervant de muzică, care dovadă, cântat o dată live la radio21 de un artist, nu mai îmi amintesc exact cine, era TOTAL AFON. Va urez succes într-ale muzicii şi propun cât mai mulţi puşti să se apuce, vor avea succes maree !

0 responses to “Radiourile din România – dezastru”

  1. apropo de subiectul asta cu muzica house dance si electro pe toate radiourile, am vazut multa lume zicand ca asta se poarta in zilele noastre, intr-un fel e adevarat, pe radiourile comerciale cum ar fi radio zu,21 sau kiss nu o sa asculti nici-odata vreo melodie care nu vine, pentru ca astea trag sa castige bani. nu ai ce sa faci, “daca asta se poarta” :)

  2. @ marales : Din cate stiu, un DJ nu are dreptul sa puna ce-i place lui si numai lumii (fiindca nu toti prefera genurile alea). Trebuie sa fie 50% – 50%, cate un pic din fiecare. Dar atunci cand aduci un DJ care pune melodiile astea si noapte in cluburi, vara pe terase, mai face si el o melodie de gen, trebuie sa-i placa si sa faca exces..

  3. ai pus punctul pe i :)) …. Deja spre uimirea mea invat fiecare beat din melodiile alea de pe radiouri :)) dar m-am saturat si eu ..dar in fine …nu mai ascult radio si imi pun eu ce melodii vreau :) … nu’i mai bine asa :) ?

  4. de ce Kamelot, Epica + altii care imi plac mie nu sunt ascultati la radio? De ce? De ce ma obosesc de fapt sa ma mai intreb? Oamenilor astora ”culturalizati” din romania le place muzica pe care o pot intelege din prima…nu isi bat mintea cu niste versuri cu subinteles care chiar iti spun ceva. Uite d’aia nu primim noi ce vrem! (ps: asculta kamelot::D )

  5. Am inteles unde bati tu…Eu ma ocup de radio de vreo 3-4 ani…Radio online….am colaborat dea lungul anilor cu oameni profesionisti in ale radioului…oameni cu care sunt si acum la un post de radio lansat recent…Noi nu promovam si nu difuzam muzica pentru ca este noua si pentru ca daca e nou se asculta…total gresit,nu tot ce este nou este de calitate…Incercam totusi sa selectam muzica si sa acoperim intreaga istorie muzicala…De ce auzi aceleasi piese? Pentru ca aceste radiouri online sunt ascultate in general de tineri…iar acesti tineri nu prea stiu sa aprecieze si muzica buna si cand aud melodii de la Whitney Huston etc. inchid radioul si se muta la altii…Intelegi? daca nu difuzeaza asta nu au ascultatori si mai bine le fac pe plac si difuzeaza la nesfarsit “piesele momentului”:)) ) De manele numai zic…:)) ) nu este nevoie:-j

  6. @ Hello : Nu ma refeream in special la radiourile online, ma refeream si la ceva pe FM. As putea spune ca ai dreptate, multa bafta cu radioul ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.