Regula de un metru şi “nu merge Western Union”

Astăzi după ce mi-am terminat lucrul cu şcoala, am ajuns acasă şi am început să-mi verific treburile pe internet. Imediat mi-am adus aminte de faptul că trebuie să-mi sosească “salariul” de la Google, prin programul de afiliere AdSense. Astfel am intrat în al meu cont şi mi-am luat datele. Bucuros tare că mă pot duce să-mi ridic banii, am luat cum am spus, datele de care aveam nevoie şi am plecat la drum.

Primul stop l-am făcut la Sucursala BRD de pe strada principală a cartierului meu – Exerciţiu. Am intrat, am stat în jur de 10 – 15 minute la coadă ca să aflu la final că Western Union nu merge şi va trebui să merg la alte bănci din cartier sau la poşta de lângă. În gândul meu îmi zic – bă lasă-mă, chiar astăzi? Merg la poştă, acolo mai stau 5 minute la coadă şi aflu din nou că nu merge programul Western Union, fiind trimis la sediul de la Mobilux (piteştenii ştiu despre care vorbesc). Deja nu-mi venea să cred că se întâmpla aşa ceva. Coane, fă ceva că nu mere aşa…

Puţin iritat, mă îndrept spre banca unde îmi am contul, grăbit pentru a prinde ultimele minute din programul de lucru la ghişeu (se apropia ora 17.00). Ajung la ghişeul Bancpost (unde am mai aşteptat la o coadă de 5 minute) şi de data aceasta întreb: La dvs. merge Western Union? #uşor gâfâind#, primesc răspuns imediat – Da, merge. Respir uşurat şi-mi încasez banii după o operaţiune de câteva minute şi o coadă destul de mare făcută în spate.

Acum, ce nu pot să înţeleg: cum de în acest secol, 21, Poşta Română şi respectiv BRD nu pot rula programul Western Union când ambele sunt împânzite cu afişele respectivului?

Al II-lea punct ce vreau să-l dezbat ţine de respectul şi bunele maniere ale românului. Vreau să menţionez că n-am văzut nici la poştă şi nici la BRD să se respecte regula de un metru distanţă faţă de omul ce se află la ghişeu. Când mi-a venit rândul să aştept imediat după ce-l ce se afla la ghişeu, mă simţeam împins din spate de către oameni, ca să nu mai zic că fix în laterala mea stăteau alţi doi ce se holbau la doamna din faţă. Înţeleg că omul se grăbeşte, dar haideţi să fim politicoşi, să arătăm că avem bunele maniere la noi. Afişul ăla cu “Vă rugăm să pastraţi o distanţă de un metru faţă de persoana ce se află la ghişeu” nu este pus DEGEABA.

Mă întreb sincer când nu vom mai vedea afişele ăstea puse pentru a ne aminti? Când vom vedea curat pe stradă fără să ne urle coşurile de gunoi şi atenţionările vizuale? Când vom putea să fim mai din zona UE? ca să zic aşa sau mai bine zis: când vom învăţa ce înseamnă bunele maniere?

Leave a Reply

Your email address will not be published.