Voi sunteți în regulă cu relaxarea restricțiilor?

Voi sunteți în regulă cu relaxarea restricțiilor?

A venit și 15 mai și iată-ne ieșiți din case. Fără declarații, la liber prin parcuri, pe la frizeri să dăm claiele jos, la prietenii apropiați etc.

Ironic este că înainte de relaxarea asta oficială, a fost una făcută tacit de concetățeni. Bulevardul Constantin Brâncoveanu era plin săptămâna trecută când am fost la cumpărături. Oameni pe trotinete, cu copii, pe biciclete, role, alergat etc. 

Era un buzz de duminică, într-o vară. 

Cu toate astea, urmăresc graficele cu evoluția virusului și nu pot să spun că sunt mulțumit de ceea ce văd.

Avem cifre de cazuri noi care seamănă cu începutul lui aprilie. Ce-i drept, ultimele noutăți au fost pozitive, dar nu suficient de pozitive. Vă las aici niște statistici.

În condițiile actuale, chiar dacă cazurile active par să scadă, nu merg nici la frizer. Rămân, eventual, la o plimbare prin parc, mers la un prieten și cam atât.

[Observ că la rude nu poți merge, conform declarației, decât în cazuri speciale (sărbătoare, deces, îngrijire etc)].

Altceva nu mă văd făcând extra. Mai ales că declarația asta a lui Fauci nu sună bine, dar sună foarte corect. Virusul circulă și va circula oricât de mult vom încerca noi să ne distanțăm social. Până la un vaccin, lucrurile vor merge ca pe ouă.

Mă îngrijorează foarte tare faptul că la un moment dat va exista posibilitatea să fiu pus în situația de a contracta acest virus, fiindcă nu voi avea încotro. Și asta e deja o panică majoră. 

Austria, Croația, Italia sau Spania au niște grafice cu mult mai pozitive față de ale noastre. Dar la ei a fost măcel. Noi suntem pe un platou, dar în zimți de fierăstrău. Avem cazuri noi în numere asemănătoare începutului de aprilie.

Mi-a plăcut analogia lui Radu cu pompierii. Cam fix așa e. Statul, cu relaxarea asta și la cifrele pe care le avem acum, ne invită să ne infectăm cât mai mulți fiindcă avem paturi libere la spital.

Nu știu dacă asta e metoda corectă acum. Și nu știu câți dintre noi vrem să avem de-a face cu vreun spital în perioada asta.

Da, înțeleg că economia trebuie repornită. Că sunt oameni care nu au ce pune pe masă, dar condițiile nu sunt cele mai bune. Măcar de eram cum e în Austria. Măcar.

Voi trata cu maximă prudență perioada următoare, iar asta vă recomand și vouă. Nu vă aruncați în mulțimi de oameni, nu luați musai parcurile cu asalt, nu mergeți buluc la saloanele de înfrumusețare. 

Cine are nevoie de tratamente în perioada asta, ar fi mișto să aibă parte de prioritate. Că de exemplu o extracție de măsea de minte nu-i același lucru cu o carie în primul stadiu.

Purtați mască și mănuși, fiți cât mai siguri cu voi și sănătatea voastră.

Leave a Reply

Your email address will not be published.