Renunţ oficial la pagina de Facebook

By | Spuneri

Am mai tweetuit eu acu ceva timp faptul că tot mai multe pagini de Facebook dedicate blogurilor dispar şi fac loc butonului de “Subscribe” al autorului blogului. Ei, a venit momentul să renunţ şi eu la acest lucru. Motivele?

 • Am destui prieteni cu care să-mi împărtăşesc articolele, iar mâna de oameni cu care am început să mă angajez în tot mai multe discuţii este tot mai prezentă la actualizările mele de profil.
 • Sunt mult mai activ pe contul personal de Facebook decât pe pagina blogului.
 • Actualizările mele de stare apar mult mai uşor şi mai sigur în “Home-ul” tău decât cele ale paginii blogului. De ce? Pentru că Facebook aşa vrea. Vrei pe homepage-ul fanilor, trebuie să aduci un oarecare venit monopolului. E ca la guvern, numai că aici Facebook nu te stoarce de bani obligatoriu. Vezi mai multe la ei pe site.
 • Propun ca în viitor să selectez care să-mi fie prieteni şi care abonaţi la profil. Astfel nu mai sunt obligat să accept cererile de prietenie ale tuturor.
 • Consider că blogul nu necesită un fanpage, deoarece blogul nu este o persoană, blogul este doar un obiect prin intermediul căruia, eu, autorul acestuia, îmi exprim liber opiniile. Sunt scrierile mele, aşadar, dacă vă place ce scriu aici, daţi like la blog, automat vă place şi de mine ca mod de gândire (ce cinic sunt..).

Curând încep să schimb şi pe aici linkurile şi butoanele. Boxul cu like va dispărea curând. În locul acestuia va apărea un maiestuos buton de subscribe care nu m-am hotărât încă cum să fie. De asemenea schimbări vor apărea şi-n partea de dedesubtul articolelor. De fapt, aceste schimbări despre care tot vorbesc eu aici, probabil tu le vezi deja.. dar zic doar ca să mai umplu nişte rânduri.

Sper că mi-am motivat suficient de clar schimbările. Îmi doresc să vă obişnuiţi cu ele. De ce? Păi sunt tot la un click distanţă de voi, numai că în loc de like acum e subscribe. De asemenea există şi butoanele de subscribe la blog, dacă nu mă vreţi pe mine. 😀

0 Responses to " Renunţ oficial la pagina de Facebook "

 1. Alex N. says:

  Cred ca e mai bine asa 🙂

 2. radu says:

  Fb mananca timp pe banda rulanta iar utilizatorii infocati devin neproductivi la locul de munca. acelasi lucru se intampla si bloggerilor.

  • Eu nu cred asa ceva. Prin Facebook imi instiintez cititorii cand scriu ceva nou, lansez discutii cu ei, aflu lucruri noi. Depinde pe cine urmaresti, cine iti esti prieten, ca daca ai pe Tanta care merge in Bomboo si scrie “shi, cmf, b00na” n-am ce sa-ti fac.

 3. Adri says:

  Eu ma gandeam sa renunt la pagina personala de facebook, dar asta-i alta poveste. Contul de fb al blogului inca il mai tin. M-am obisnuit cu el si deocamdata ramane asa.

  • Eu zic sa prinzi curaj si sa faci pasul catre un cont personal. Tu esti autorul blogului, prin tine ies cuvintele, tu esti omul care trebuie urmarit datorita blogului. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.