Rețelele sociale ale anului 2015

By | Gânduri

Anul e abia la jumătate, dar în comparație cu prima parte a anului trecut, a reieșit un infografic drăguț care ne prezintă utilizarea platformelor sociale. Astfel o să vedem că Facebook Messenger a ajuns foarte aproape de SMS, Snapchat-ul este rețeaua numărul unu de messaging privat, iar Pinterest, Tumblr sau Twitter nici nu se mai pot compara cu Instagram.

Vorbind de Snapchat, aseară l-am încercat și eu și mi s-a părut atât de complicat încât, dacă nu erau prietenii mei prin preajmă să mi-l explice mai pe-ndelete, renunțam imediat. Tare complicată treaba.

La categoria muzică, anul acesta s-a făcut mult tam-tam, mai ales în ultima perioadă, cu Spotify vs. Apple Music. Cu ce aduce nou Spotify și ce Apple. Aflați că după Apple, în acest an până acum, Pandora e pe locul doi și abia apoi Spotify.

Tot după acest infografic se poate vedea și de ce Facebook vine după YouTube. Platforma socială de video sharing de la Google e cea mai răspândită și în 2014 și în 2015, pe când Facebook e cea mai folosită zilnic. De ce nu ar lua Zuckerberg și cealaltă categorie an de an?

Vă atașez mai jos întreg infograficul cu precizarea că l-am prelut de pe Social Times.

social-platforms-of-2015-infographic

Leave a Reply

Your email address will not be published.