Review: Cameră foto Fujifilm Instax Square

By | Gânduri

fujifilm instax square

Acest articol ar fi trebuit să apară undeva în 2020. Din păcate, dacă te uiți acum pe calendar, vei vedea că din 2019 saltul se face direct în 2021. Iar eu în 2019 nu dețineam aparatul ăsta, deci nu se pune.

Fujifilm Instax Square e o cameră foto budget-friendly ce-ți oferă o experiență inedită de moment prin printarea cadrului pe care l-ai imortalizat cu momente înainte.

Aspectul nu-i unul de lăudat, dar nici de lepădat. Arată vintage, which is nice, deși cam cheap (e plastic all over), dar până la urmă la 500-600 de lei nu e ca și cum ai putea avea pretenții la mai mult.

Ca funcționalitate, shutterul are un loc cam neobișnuit, dar apoi îți dai seama că a fost gândit în așa fel încât să-ți permiți să mai faci și-un selfie din când în când. Mai ales că lângă obiectiv, ai o mică oglindă în care te poți vedea și poți, astfel, stabili încadratura.

Funcționează pe baterii, which is a minus, dar încă o dată, ce poți să ceri de la un aparat de 500-700 de lei, plastic, entry-level de doar aproximativ 400 de grame greutate?

Adică hai să fim serioși, Instax Square are alte beneficii, iar principalul este redarea culorilor pe hârtia fotografică, care btw are o dimensiune de 62x62mm. Redă niște culori extrem de reale, iar obiectul e un Fujinon 65.75 mm f/12.6.

Pe lângă asta, ai și vreo patru moduri de fotografiere și setări care sunt super simple de înțeles și ale căror efecte le vezi imediat. Par egzample, ai funcție macro care-ți permite fotografierea din apropiere a anumitor obiecte; ai funcție de peisaj care-ți permite să captezi un scenery drăguț, ba chiar ai și ajustare automată a expunerii care te ajută cu calibrarea umbrelor, luminii etc.

Vine cu blitz, focala e la distanță minimă de 0.3-0.6m which is perfect pentru selfies, timp de expunere decent. Ai posibilitatea să-ți colorezi blitz-urile cu 3 capace colorate: verde, roșu și albastru, dacă vrei ceva mai artistic.

Ai vizor optic, dacă te întrebai și de asta. Focalizarea e fixă, iar măsurarea expunerii, află că e automată, la LV5.0 – 15.5 ISO800, control ±2/3EV, +1EV (bleah, tehnicități).

Bun, hai s-o spunem pe bune:

Fujifilm Instax Square e un aparat drăguț, de efect prin prisma memoriei instante pe care ți-o oferă. Atuul principal? Instant gratification. De asta și funcționează atât de bine și vezi aparatul în mâna atât de multor tineri.

Fotografiile pe care le printează în câteva secunde sunt extrem de Instagramabile ulterior sau pot fi lejer folosite ca home decor, așadar funcționalitate multiplă.

Își face treaba în diferite condiții destul de bine: low light, too much light etc. E bun și pe selfies, dar până la urmă ce contează cu adevărat e fix ce am scris mai sus.

E bun să-l faci cadou unei persoane care are ceva pasiune cu fotografia, dar care nu e vreun profi și are ceva vintage muult mai bun și mai scump care-i oferă o satisfacție mai mare. Cineva noob, la început de drum.

Aaaa până și aparatul dă bine ca obiect de decor în casă atunci când nu-l folosești. Iată, încă un plus.

E destul de portabil. Nu-i cel mai frumos lucru de ținut în mână dacă mă întrebi pe mine, mai ales că nu prea am găsit carcase pentru el să-l iau cu mine. Are doar bretele. Oricum, merge luat în vacanță pentru câteva cadre bombă pe care să le lipești pe frigider la întoarcere.

Pentru o investiție atât de decentă, nu-i o pierdere absolut deloc. Din contră, câștigi pe partea unde creierul uneori te mai poate lăsa: memorie. Plus că pentru oricine pasionat de fotografie, recomand cu căldură, mai ales că e un alt mod de a experimenta.

L-am achiziționat de aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.