România dublului standard

România dublului standard

Am înțeles că weekendul ăsta a venit cu vești bune pentru toată lumea: am eradicat coronavirusul!

Cum filmările au fost preponderent de la mare, cred că și la munte s-au încins niște petreceri fără respectarea normelor, dar deh, ce să facem. Am avut focus pe un singur loc.

Pesemne am ratat știrea de mai sus, că stăteam ca tâmpitul și urmăream story-uri peste story-uri pe Instagram și filmări pe Facebook din Vama Veche și nu puteam să pricep cum nimănui nu-i mai pasă de virus.

romania dublului standard

Dacă legea spune că n-ai voie să organizezi nimic peste 500 de oameni la un loc, iar oamenii ăia să stea la 2 metri distanță, aflați că în Vamă erau vreo peste 1000 la un loc și cântau Voltaj, ca la 20 de ani, că doar ce-ai putea cânta în Vamă?

Poate sunt exagerat, dar chiar nu-s fanul teoriile conspiraționiste, iar în plus de asta cred că managementul acestui virus a fost foarte prost la nivel global (unde apar cazuri cu miile zilnic chiar și acum).

E urât să nu-ți pese de tine și de ai tăi, să preferi să te faci praf la un loc cu alți o groază de necunoscuți, când o petrecere la un grătar cu apropiații poate ar fi fost suficient.

În partea cealaltă a țării vin niște imagini sinistre cu un concert Vița de Vie organizat după ultimul cadru legal. Scaune distanțate, toată lumea jos, păstrarea distanței, aer liber.

Opusul complet a ce s-a întâmplat la mare zilele astea.

Și nu poți să nu observi, din nou, România dublului standard, unde fiecare crede ceva și face opusul acelui ceva sau propovăduiește sănătatea și siguranța celor din jur, dar fumează în interiorul guvernului alături de alți 10 inși.

Dacă peste două săptămâni n-auzim nimic de vreun spike în numărul cazurilor noi, atunci chiar am scăpat și sunt io exagerat. Îmi asum.

3 responses to “România dublului standard”

  1. Si eu ma gândesc preocupata la ce va fi peste câteva zile, nu locuiesc în România, dar peste tot lumea se comporta ca și cum a ieșit din pedeapsa: Pot face orice și încalca regulile.
    Sa fim sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.