România are nevoie de o evoluție senzațională astăzi

By | Gânduri

Fără dubii meciul de astăzi dintre selecționata tricoloră și Turcia este cel mai important din multe puncte de vedere. După ani de așteptare, România are într-un final șansa de a se califica la barajul pentru Cupa Mondială. După un traseu neașteptat de bun, iată că astăzi, jucătorii naționalei noastre se văd în fața unei șanse uriașe de afirmare. În CV-ul oricărui sportiv, să participi la un campionat mondial, fie că e de fotbal, judo, baschet sau dans sportiv, este un lucru care cântărește serios. O experiență semnificativă și benefică pentru ceea ce are să vină. Prin urmare, iată de ce cred eu că România are nevoie de un meci senzațional astăzi împotriva Turciei.

Turcia nu are nimic de pierdut

Șansele Turciei la calificare sunt minime, de aceea selecționata semilunii vine să-și joace practic ultima carte. Oamenii n-au nimic de pierdut, prin urmare vin cu o disperare imensă de a-și salva o evoluție în calificări puțin spus slabă. Vor ataca, vor încerca să marcheze și cred eu, în cele din urmă, vor reuși. De aceea jucătorii României trebuie să se afle cu o clasă peste adversari. Atât ca formă cât și ca moral.

Era o vorbă care se perinda pe internet în urmă cu câteva zile. Nu cred c-am s-o reproduc bine, astfel că am s-o scriu fără citat. Suna ceva de genul… adversarul care n-are nimic de pierdut, e cel mai greu de înfrânt. De aceea moralul contează enorm, evoluția și mai mult. De adăugat, iar aici este un adaos important – Turcia are un selecționer nou, adus de urgență. Astfel Fatih Terim, împăratul, va conduce selecționata semilunii de pe banca tehnică.

Victorie cu Ungaria și fani în delir

Nu cred că victoria cu Ungaria a fost ceva de ieșit pe străzi și sărbătorit. Până la urmă, majoritatea se așteptau la o evoluție bună a alor noștri. Faptul că stadionul a fost plin, iar suporterii și-au încurajat naționala a fost ceva de vis, pentru toată lumea. Consider însă că nu trebuie să ne punem speranțe la un 3-0 și cu Turcia. Turcia nu e Ungaria, iar Turcia nu mai are șansele Ungariei la calificare. E cu totul o altă poveste.

În altă ordine de idei, cum eu nu prea mă pricep la pariuri, nu îmi voi da cu părerea. Un prieten care m-a ajutat în trecut cu proiectul Speak Fresh Show, Andrei Otineanu, s-a oferit să își spună opinia și să dea câteva sfaturi celor care doresc să pună un bilet la pariu azi pe meciul tricolorilor. Menționez că știe ce zice, este la zi cu ceea ce se întâmplă în sport și este un parior veritabil. El a fost chiar mai cinic decât mine. Prin urmare:

Păi tocmai fiind un meci de disperare pentru ei o să atace și probabil o să dea gol, dar apărarea o au slabă și mai mult ca posibil o să și primească, mai ales că noi avem jucători care știu să speculeze greșelile adversarilor.

Cel mai probabil Burak Yilmaz o să dea gol și de la noi merg pe Torje. Prinde piticul un unu contra unu cu portarul și îl execută. Cât despre un scor, eu zic că va fi egal. Nu văd România să câștige astăzi în fața Turciei. Din punct de vedere al logicii naționalei noastre, este imposibil să avem noi două victorii importante la rând. Nu ne caracterizează.
Așadar, România are nevoie de un meci mare astă-seară. Partida e de la ora 21.00 pe Antena 1. Nu putem decât să strigăm – HAI ROMÂNIA!

0 Responses to " România are nevoie de o evoluție senzațională astăzi "

  1. Salih Koraltan says:

    În primul rând Fatih Terim este poreclit drept ”împăratul” și nu prințul. Menționez acest fapt pentru că el chiar se comportă precum un adevărat conducător. Acest fapt s-a observat și în modul de joc al echipei naționale, chiar dacă a avut un adversar slab, au făcut un joc bine legat cu o comunicare bună între coechipieri. În al doilea rând revenirea lui Terim pe banca Turciei a motivat atât echipa cât și întreaga națiune să creadă din nou în șansele de calificare.Și să nu uităm că naționala turciei este o echipă care a făcut chestii ce păreau imposibile, precum cele 3 meciuri din europenele din 2008. Dar până la urmă cel mai important lucru e să ne bucurăm de un meci frumos și cel mai bun să câștige.

Leave a Reply

Your email address will not be published.