România

By | Gânduri

Mno pe bune, m-am gândit eu mai bine aşa, iar zilele trecute cineva m-a întrebat : bă adi, ce părere ai tu frate despre ţara asta ? – iar eu m-am gândit să răspund aici, ce dracu, e blogul meu “personal” şi până la urmă am tot dreptu să scriu ce vreau pe el. Chiar mă gândeam, bă vine un străin la mine şi-mi zice, “vai ce ţară frumoasă”, iar eu îi zic : “îţi faci iluzii prietene, frumoasă e, dar e urâtă fiindcă e locuită de noi”. Având în vedere faptul că ţara merge atât de prost, educaţia nu este apreciată ca în alte ţări, muzica nici atât, dansul nu mai vorbesc, sportul în general ca să o scurtez, de altfel nici măcar mass-media nu mai e ce a fost o dată, mă face să vă repet ce am spus în articolul precedent, trebuie să plec de aici. Bineînţeles că părerea mea nu este una foarte proastă, însă deloc bună. Faptul că pilele sunt peste tot, nimic nu mai e egal, gunoaiele put la fiecare colţ de stradă, oamenii put şi ei a prostie la fiecare metru, băşinile sunt şi ele în aer peste tot, vă daţi seama că nu se poate o părere bună despre această ţară. De fapt, impresia asta mi se trage puţin şi de la oamenii care mă înconjoară aproape zi de zi, locurile prin care trec, întâmplările la care uneori mai asist fără să vreau. Cum căcat să spui tu unui coleg de clasă că te interesează o carte de istorie sau o plecare afară la studii, când el râde cu gura până la urechi de ce-i zici, ca un fel de “da frate, visează în continuare”. Poate că perioada viselor a trecut şi e momentu să se mai treacă şi la fapte. Poate e momentul ca nu numai asta, educaţia, sportul, oamenii, toată lumea să aibe un cuvânt de spus. Poate că Mircea Badea sau Andi Moisescu nu ar mai trebui să călărească nişte camere de luat vederi şi ar trebui să iasă în stradă să zică ce simt cu adevărat. Ok, îmi cer scuze, m-a luat valul, am uitat că s-a mai ieşit în stradă, dar nu s-a întâmplat nimic. Salariile au rămas aceleaşi, traiul de fapt în general a rămas acelaşi. Încă nu înţeleg de ce soarta m-a dat în România, de ce nu în Anglia sau chiar cum un coleg zice, în Luxemburg. Aaa am uitat să vă zic, Luxemburgul este ţara cu cel mai bun trai de viaţă. Acolo nu există probleme de salarii, probleme cu gunoaiele, probleme cu spitalele, problemele cu educaţia sau chiar probleme cu sportul. Chiar dacă luxemburghezii nu excelează în sport, dacă vă uitaţi pe internet printr-un simplu search pe goagăl, puteţi observa nişte baze sportive de vă pică faţa.

Pe scurt, am spus, spun şi voi tot spune la fiecare om care mă va întreba ce e scris mai sus, adică părerea despre România. N-o să pot suferi această ţară, iar atunci când va veni momentul de plecare, sigur o voi face permanent. Probabil o să mă întorc doar în vacanţe şi în vizite la părinţi şi în locurile unde am copilărit, fiindcă ălea nu se pot uita niciodată. Bine că mai e timp până atunci, cine ştie ce se poate întâmpla în 5-6 ani, poate se trezeşte cineva să facă ceva cu ţara asta. Aaa am uitat, s-a dus şi speranţa.

0 Responses to " România "

 1. TED says:

  Romania poate fi o tara frumoasa. Singura problema este ‘simularea’. Toti simuleaza ca fac ceva, unii simuleaza ca fac politica, altii ca fac autostrazi, altii ca … blabla. Problema este ca romanului ii place sa vorbeasca si sa isi dea el cu parerea, nu sa caute o solutie de remediere.

  Daca te uiti in fiecare zi la stirile protv si esti la curent cu toate violurile de babe si toate stirile despre criza economica e normal sa nu poti sa vezi si partea plina. Intradevar, aceasta criza ne-a afectat pe toti, dar tu, nefiind salariat nu poti spune ca esti afectat atat de grav de ea.

  Eu am fost plecat aproape 2 luni din Romanica si desi mi-a placut unde am fost, imi era dor rau de tara noastra, ‘nicaieri nu-i mai bine ca acasa’.

  Intradevar, sa faci o facultate dincolo e foarte greu din cauza ca e costisitor. Dar sa faci licenta sau masterul intr-o faculate de renume de dincolo nu e chiar irealizabil. trebuie doar sa stii ce vrei.

  • Adi says:

   @ TED : Sincer nu stau la curent mai cu nimic din tara noastra, imi sar pur si simplu in ochi, adica pe internet si peste tot numai asta vezi, televizorul doar daca te plimbi pe canale observi. Pot spune ca nu am timp sa mai asist si la ce se intampla, gen mondenitati, insa aud cum toata lumea se plange, astfel ca mai bine pleci din tara. Eu chiar vreau 🙂

 2. TED says:

  deci, sa inteleg ca tu vrei sa pleci din tara si ca argument folosesti asta ? ” insa aud cum toata lumea se plange.” adica tu nu o duci prea rau, dar daca toti zic ca e bine sa pleci din tara, de ce nu ?

  • Adi says:

   @ TED : Nu folosesc aia ca argument, folosesc ca argument faptul ca eu am un talent pe care vreau sa nu-l irosesc aici si acela este dansul. Vreau sa ma duc afara sa-l folosesc si de asemenea sa studiez tot afara, deoarece aici nicio facultate nu mai are vreo semnificatie. Acum sper ca vezi care e argumentul, iar bine nu prea o duc, o duc normal ca orice om.

 3. bibabum says:

  tara e frumoasa, dar vorba aia.. pacat ca e locuita

 4. TED says:

  Asta cu ‘deoarece aici nicio facultate nu mai are vreo semnificatie’ e buna rau.
  Medicina de la Tg Mures e printre primele din Europa, Automatica de la Poli din Buc e la fel, fruntasa printre facultatile de genul. (astea au fost primele exemple ce mi-au venit in minte.)

  Cand esti elev si ai greutati de genul am luat un 4 la geografie e lejereanu, asteapta sa fii student si sa vezi ce inseamna viata aia si apoi vorbeste de facultati. SERIOS, trebuie sa te uiti si la stiri de calitate. Nu te mai lua dupa toti OTEVISTII din jur.

  Sper sa nu interpretezi cumva critic comentariul meu, pt ca nu e . E doar constructiv.

  • Adi says:

   @ TED : Da inteleg, dar eu caut jurnalism nu medicina sau politehnica (profil real). Oricum stiu ca sunt bune si e greu de intrat in ele, insa parca tot m-ar tenta ceva la englezi decat aici. Oricum timp mai e, e bine ca stiu cam ce vreau sa fac. Iar cu otivistii, nu ma iau dupa ei, admir si voi admira in continuare oamenii cu cap pe umeri, oamenii inteligenti, oamenii ce reprezinta cu succes aceasta tara, iar eu lupt sa ma numar printre ei.

 5. Salih says:

  Adi oricat de nasoala,urata ar fi tara asta(nu ma refer la tara in sine ci la persoanele din ea) nu trebuie sa iti pierzi speranta pentru ca in turca e o vorba care in romana ar suna cam asa “Daca respri inca mai exista sperante”.Asa ca nu trebuie sa iti pierzi speranta pentru ca nu o sa se duca la infinit asa rau,dar asta nu inseamna ca trebuie sa astepti sa treaca totul de la sine.Faci ce poti tu si ce e mai bine pentru tine.TED are dreptate in privinta faptului ca Facultatile din Romania sunt foarte bune,de exemplu fiica unui mare om de afaceri din Turcia,milionar tipu invata la Bucuresti la Medicina.Dar atata timp cat te duci prin tari straine si oamenii se uita cu dispret cand ii zici ca esti roman preferi sa faci facultatea in alta parte si sa nu ajungi sa intrii in dialog cu nenorociti din aia.Si ce ai zis tu ca sa iasa Mircea Badea si Andi Moisescu in strada,iar ai surprins un lucru si l-ai facut foarte bine, o mare putere intr-un stat este si mass-media si daca ar organiza toti jurnalistii, care nu sunt de acord cu ce face Basescu la conducere, mitinguri sau proteste adevarate nu cele gen protesti 5min si apoi 2ore bautura gratar si dansul pinguinului.
  Si inchei prin inceputul versului d-lui Mircea Badea “Traim in Romania” si termin prin….”nu avem nici o vina”

Leave a Reply

Your email address will not be published.