Rutina mea de dimineață

AMorningWith-HeroBIG

Uite cum facem, eu v-o povestesc pe a mea și apoi voi pe a voastră și le cântărim și scoatem niște lucruri faine pentru noi toți. Să nu ne înțelegem greșit, nu povestim cu lux de amănunte cum facem duș dimineața sau mâncăm brânză la micul dejun. Nu, totul până acolo. Acestea fiind zise, să-i dăm bice…

Dimineața o încep cu niște exerciții sportive. De obicei de stretching. Nu mă abat nici de la niște exerciții de forță precum flotări, genoflexiuni sau abdomene. Vă recomand și vouă cu căldură. O să vedeți o îmbunătățire a zilei semnificativă dacă o începeți cu puțin sport.

E ca și cum ați ieși afară din casă la 7 dimineața și ați face câteva ture de alergat. Cam așa vă simțiți după asta. Vă trezește corpul, vă pune în funcțiune mușchii și răspundeți mai activ la tot ce vă înconjoară. Mie asta mi se întâmplă, dar zic că-i benefic și pentru voi, cel puțin să încercați.

Mai apoi, pun mâna pe o carte non-ficțională. De preferință una motivațională. Citesc câte un capitol pe dimineață pentru inspirație și motivație personală. La cafea, capitolul ăsta merge ca uns. Mă uit la munca de peste zi cu alți ochi și mă simt mult mai pregătit din punct de vedere mental. Ca să nu mai zic că aflu metode noi de abordare în relațiile interumane sau căi către un psihic mai bun. Treaba e că, vreți să credeți sau nu, chiar are un efect. Bine, e posibil să fie placebo, dar atâta timp cât vă dă optimism, de ce nu. Până la urmă, de asta avem nevoie acum – de optimism.

Știrile fac și ele parte din rutina dimineții mele. Am cele mai bune știri adunate în contul de Feedly și mă așteaptă acolo mereu. Știri poate să însemne de oricare, din România, străinătate, articole de pe bloguri și așa mai departe. Înțelegeți voi.

Acum că v-am povestit rutina dimineții mele, a voastră care este? Poate facem de-o nebunie și o concepem pe cea ideală, dacă o exista una comună ideală. 😀

0 responses to “Rutina mea de dimineață”

  1. Nu stiu, nu prea am o rutina…. adica intru pe calculator si in functie de zi fac…ceva, in alte zile fac altceva, depinde de treburile din ziua aceea.

  2. Oh da, si eu am adoptat o rutina de dimineata si chiar ma simt mult mai bine! Chiar am scris un articol despre ea pe blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published.