Să cunoaștem line-up-ul Summer Well 2015

By | La aer liber

Am observat că foarte multe persoane au fost deranjate de selecția artiștilor ce vor da recital în această vară la Summer Well 2015. Foarte multe persoane, evident deranjate, s-au aruncat pe Facebook în a-și da opinii (nimic rău în asta), din păcate, total lipsite de informație. Cum am scris și-n paranteză, sunt perfect de acord ca lumea să-și spună părerea, dar acea părere trebuie să se bazeze pe o fundație care să reprezinte, cât de cât, cunoștințe sau măcar cea mai mică experiență cu subiectul în cauză. Altfel, sunt vorbe spuse aiurea.

Acest articol este menit să vă aducă în față artiștii ce vor veni la Summer Well cu ocazia ediției a V-a. Să-i cunoașteți și voi, să-i cunosc și eu, căci is unii de care abia acum mi-a ajuns auzul la piesele lor și să-i primim cu bine la noi. Trebuie să vă mai spun că direcția Summer Well este către indie rock, indie pop. Iar artiștii chemați sunt pe masura locului de desfășurare a festivalului. Prin urmare, un motiv pentru care Florence and The Machine n-au ajuns la SW este și pentru că locul n-ar putea găzdui fanii sau curioșii care ar dori să vădă o așa trupă la noi. Să se schimbe locul, ziceți? Nu-i așa ușor…

Acum că am sfârșit adăugirile necesare de început, să purcedem în a da urechi cu muzica trupelor ce vor păși pe scena festivalului ca o vacanță din weekendul 8-9 august de pe Domeniul Știrbey. Începem de jos în sus.

CIRCA WAVES

Trupă dintr-un oraș tare drag mie – Liverpool, Marea Britanie. O trupă care a făcut furori la ei, care e pe val, care face parte din noul val și care tocmai a scos albumul de debut: Young Chasers. Un album britpop, britrock, indie rock tare energic cu chef de vară. Nu vă spun numele băieților din trupă că și-așa îi uitați până închideți tabul ăsta. Ca să mai adaug niște festivaluri pe unde vor cânta, vă spun doar Glastonbury. Single-ul de debut de pe album a fost pus în premieră la BBC Radio 1 de către Zane Lowe acu câteva luni. Vi-l las și eu mai jos.

DAN CROLL

Și băiatul ăsta tot din Liverpool e. Să înțelegeți că muzica bună pleacă din Liverpool și nu numai muzica. Eu n-ar mai trebui să-i fac prezentare că-i destul de cunoscut. A făcut niște live lounge-uri pe la BBC Radio 1, a cântat la BBC Radio 1s Big Weekend și alte festivaluri mari din Anglia precum Latitude, T in the Park, Citadel, Firefly Music Festival și câte și mai câte. Are un sound indie cu influențe electronice. O melodie mai jos:

FOXES

Sau Louisa Rose Allen. Ea nu mai e din Liverpool, e din Southampton. O fată tare faină, iarăși prin Anglia a fost mai pe la toate festivalurile mari. Albumul de debut se numeste Glorious și acum lucrează la al doilea. E foarte cunoscută pentru single-ul pe care vi-l las și eu mai jos. Știe să facă spectacol live, iar dacă anul trecut am avut-o pe Chlöe Howl, ediția aceasta e ea și credeți-mă, nu-i cu nimic mai prejos decât domnișoara Howl. Pop, electronic, dance. Să fie.

KWABS

Pe dânsul abia acum îl cunosc și din ce melodii am ascultat eu, nu sună deloc rău. Din Ghana provine, crescut în Anglia și numele îi este Kwabena Sarkodee Adjepong. Sunt interesat să-l văd live și rău n-are cum să fie. În 2012 a apărut, deci e nou artistul și ca genuri se învârte printre soul, R&B și electronica. A participat la un concurs de talente de la BBC. Pe plan național, acolo la ei, e suficient de cunoscut, chiar dacă și acolo e relativ nou. Albumul de debut îi iese în mai, anul acesta și se numește Love + War. Vă las cea mai recentă piesă a lui Perfect Ruin.

JUNGLE

Ei, asta mi se pare cea mai interesantă trupă care vine la festival. E un musical collective de soul / R&B și dacă e să fie spectacol, de la ei mă aștept la tot tacâmul. Aștept să văd niște dans, să văd tonalități inedite și frumos așezate în linii melodice pe care să simți. Sunt foarte cunoscuți, dovadă stă și numărul de fani de pe Facebook care sunt peste 110.000 și chiar am așteptări de la ei. Așteptări, dar și o curiozitate care mă roade de când i-am auzit venind. Să vă mai spun că și ei vor concerta la Glastonbury anul acesta?

THE WOMBATS

Sunt chiar surprins. La ei nu m-aș fi gândit niciodată că vor veni. Cel puțin nu anul acesta. Au ditamai turneul în proces, au un album care a lovit topurile și s-a dus direct în top 30 Billboard și se numește Glitterbug. Jumătate de milion de fani pe Facebook, concerte sold out prin Europa și la ei nu mai are rost să zic. De pe noul album îmi place tare mult Greek Tragedy, melodia care șade binișor și pe mp4-ul meu. O să cânt și-o să dansez ca lumea pe muzica lor la festival. Asta-i surpriza pentru mine.

THE MACCABEES

Cântă la Glastonbury. Sunt englezi. Sunt cunoscuți. Se aude la radio des noul lor single Marks to Prove It. La radio la noi, zic. Au un album nou în pregătire și sunt experiența la acest festival. Ei și cine vă voi mai spune îndată. Vă las să vă convingeți mai bine cu noul lor single.

LA ROUX

Sau Ellie Jackson. Electro pop. Din Anglia. Foarte cunoscută și ea și dacă a ajuns la Glastonbury anul acesta, cred că înseamnă ceva, nu? Adică hai să fim serioși, de cât timp se află în domeniul muzicii? Să tot fie mai bine de 10 ani? Bulletproof vă spune ceva? Nu? Dar melodia de mai jos?

FOALS

Mega-trupă. Sunt foarte fericit că-i voi vedea, căci sunt cei care în 2013 au rupt topurile cu un album de pus în ramă. Ei live mizează foarte mult pe improvizație, așa că să nu vă mirați dacă o să auziți sunete cu mult diferite sau adăugite față de variantele de studio ale melodiilor lor. Apropo, vor veni cu piese noi la festival și zic eu c-o să lanseze și vreo două single-urile de pe noul album (acum în pregătire) până pe 8 august. O să se lase cu numere de telefon, cu Inhaler și cu Milk and Black Spiders. Sunt engleji, mă. Și ei! Îmi permit chiar să pun un live de la Reading & Leeds, ca să înțelegeți la ce nivel trebuie să ne ridicăm în august.

KASABIAN

Ăștia, nene, rupeau scenele la festivaluri încă de prin 2006-2007. N-are rost să le fac prezentare, n-are rost să vă spun nimic de ei, doar vă las un video și o să înțelegeți tot. La Club Foot trebuie să facem cutremur în Buftea.

Cam astea sunt trupele care vin la Summer Well 2015. Sunt nume tari, de esență. Organizatorii clar au mizat pe nume noi din noul val și asta s-ar putea să fie un risc, dar încercați să le acordați pe-ndelete un timp de ascultare și apoi să-mi spuneți dacă sună rău, că eu nu cred.

Bilete se pot lua de aici, iar în perioada 20 aprilie – 20 mai vor fi 199 de lei, după aceea vor crește până la 9 iulie la 239 de lei și în final vor ajunge la 279 de lei până la ziua festivalului. Vă sfătuiesc să vă grăbiți să luați, căci se vor vinde repede.

0 Responses to " Să cunoaștem line-up-ul Summer Well 2015 "

  1. […] Să cunoaștem line-up-ul Summer Well 2015 […]

  2. […] modificare pe care eu ma uitat s-o fac în articolul de prezentare a trupelor este cea în care Dan Croll a fost înlocuit de Sohn. Eu eram curios să-l văd pe Dan live, dar […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.