E acum momentul să dăm o șansă Ligii I?

E acum momentul să dăm o șansă Ligii I?

Weekendul ce tocmai a trecut a început un nou sezon de Liga1 și vreau să vă spun că din plictiseală, caniculă și un pic de timp liber, am apucat să urmăresc câteva meciuri.

N-am fost dezamăgit.

Adică, stați așa să ne facem înțeleși. În afară de:

  • clasicele chiftele făcute de anumiți jucători din exces de zel sau când încearcă metamorfozarea în Ronaldinho;
  • greșelile grosonale ale arbitrilor care nici în acest sezon nu primesc VAR;
  • mai nou pandemia de Neymari de la Craiova, unde fantomele par să-i accidenteze pe tot terenul pe jucătorii lui CSU (vezi meciul din prima etapă)…

Calitatea pare să fi primit un mic plus. Probabil că la asta a contribuit și existența unei mini-vacanțe între sezoane, relaxarea restricțiilor și posibilitatea unei pregătiri de pre-sezon.

Dar în realitate, acel plus e reprezentat de revenirea suporterilor în tribune.

Nu credeam că să văd din nou suporteri în tribună, să aud o petardă – două, să aud cântece de la peluză îmi va schimba atât de tare percepția despre Liga1. Venirea sau, mai precis, re-venirea Craiovei lui Mititelu și a Rapidului sunt categoric binevenite.

Sunt echipe de tradiție, chiar dacă nu știm pe unde se află palmaresul lor. Sunt echipe validate de baza mare de suporteri, iar Rapidul vine chiar și cu un stadion al naibii de frumos.

Așa că nu putem să nu ne întrebăm: e ăsta sezonul în care putem încerca să ne mai uităm și la fotbalul românesc?

Bă, n-o să mă credeți, că is foarte pretențios de felul meu, dar aș spune că da.

Ăsta e un sezon în care putem încerca să ne apropiem de Liga1. Atât prin mers la stadion, măcar să vezi cum mai e după atâta timp, cât și prin urmărit cu atenție niște meciuri.

Premisele sunt bune, să știți. Avem spectacol în tribune asigurat prin întoarcerea fanilor, avem echipe precum Rapid, FCU Craiova, UTA, Farul, FC Argeș, Chindia care sunt de tradiție, avem un oarecare echilibru valoric. Zic oarecare fiindcă până la urmă vorbim de fotbal. Multe se pot întâmpla.

Avem stadioane noi sezonul ăsta: UTA (acum și cu suporteri), Chindia (din retur), Sepsi și noul Giulești din toamnă. Odată cu asta crește și atractivitatea jocului.

Așadar, zic să încercăm. Și dacă nu, asta e. Începe în curând Premier League. 😀

Ce ne lipsește în continuare e profesionalismul analizelor și prezentării fiecărei etape și meci. Suntem, în continuare, la ani lumină în spate față de ce se întâmplă prin străinătate.

Și ca să dau și niște pronosticuri: CFR ia titlul, Argeșul intră în play-off, Voluntari & Academica se vor zbate prin subsol, iar Dinamo are mari șanse să dispară. Nu zic că dispar 100%, dar e putredă situația acolo.

Și chiar cred că echipele românești vor face o surpriză plăcută prin Europa sezonul ăsta.

Voi reveni cu gânduri și de la stadion prin august, când mă duc să-mi văd Argeșul live, acasă. Hai ai noștri!

Leave a Reply

Your email address will not be published.