Să-mi fac marcă înregistrată ?

Hai băi, dă-o încolo de treabă, la început am ajuns pe internet şi în blogosferă sub nickul de Jokker. Toate bune şi frumoase până când cam prin întreaga blogosferă începusem să văd acest nick din ce în ce mai des. Am decis o dată cu cumpărarea (scuzaţi cacofonia) noului domeniu să-mi schimb numele într-unul mai original, mai bun. Am cercetat întreg internetul pentru a verifica dacă ceea ce am ales eu nu mai este şi în altă parte. S-a dovedit a fi free, a fi doar al meu. Ei bine la 2 ani aproape, iată de când sunt AdiSpune pe internet, tot mai multe bloguri au început să ia denumirea de “/insertname/spune” dot ce s-o vrea sau pe subdomeniu de wordpress / blogspot. La început am ignorat treaba, am zis să stau în banca mea, oricum pe Google is printre primii, dar acu deja a început să mă calce pe nervi. Nu vreau să scriu adrese, să dau nume că să fac trafic altora, pur şi simplu astăzi am dat peste al N-lea blog cu denumirea în genul meu. Chiar aşa măi oameni buni, alte idei nu mai aveţi ? v-aţi pierdut originalitatea în aşa hal ?

Hai să fim serioşi. Mi-e teamă că în curând mă trezesc şi cu o emisiune la un alt radio, cu numele emisiunii mele. Asta chiar ar fi bună, oricum nu zic, numele emisiunii e relativ simplu şi mai sunt o grămadă prin alte ţări cu acest nume, dar am zis să nu mă complic. Încă o dată în România nu există încă o emisiune cu acest nume, aştept să apară.

0 responses to “Să-mi fac marcă înregistrată ?”

  1. Si gradini mai sunt prin world wide web dar atata timp cat nu-s ca ale mele sunt fericita.Sunt enervanti oamenii astia care vad undeva ca merge bine si un doi si ei ,ca musca-n lapte.Cred ca totul incepe de la originalitatea personala,ca doar de-aia ne-o dat Dumnezeu cap…ca sa-l folosim,nu sa-l spargem.In plus…nu sunt doua minti care gandesc exact la fel…si daca sunt,atunci sigur le detecteaza Copyscape sau Blog Copy>:)Daca copiile au inceput ca copii…atunci fii sigur ca nu vor ramane prea mult timp pe linia de plutire…pe cand daca esti original…aici e alta poveste:D

    • Nu-mi fac griji, am cateva astfel de bloguri in vizor, vreau sa vad cat rezista, pentru ca aclamate de oameni pe feisbuc/twitter observ ca sunt la momentul actual.

    • da, stiu, cam 14 milioane costa marca verbala, adica doar numele. cam de ceea ce am nevoie, oricum am zis ironic, doar nu m-oi apuca acum sa-mi fac marca inregistrata..

  2. asta poate sa te afecteze pe viitor, in motoarele de cautare cel putin, daca ai scrie mai des pe blog ai avea automat mai multe link-uri in Goole,Yahoo s.a.m.d, dar daca tu scrii odata la luna iar altu’ cu numele blogului asemanator, el va avea “prioritate” in motoarele de cautare 🙂 asa ca spor la scris

    • stii, nu prea ma omor eu cu scrisu pe blog, chiar nu ma omor. prefer sa fac pauze atunci cand nu am timp sau cand nu am idei decat sa gasesc tot felul de lucruri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.