Sărbătorile acum diferă faţă de iarnă

By | Gânduri

Da, iar acum mi-am dat şi eu seama de asta. Ne aruncăm în promoţii încă din noiembrie la tot felul de produse, împodobim oraşele în garderobe luminoase în tot felul de contururi începând de la stea la clasicul scris “La mulţi ani !” şi ajungem să mergem pe uscat. Ne întrebăm de ce nu ninge şi de ce acum îngheţăm de ger. Nu ne întreabă nimeni însă când aruncăm pe jos gunoiul. Nimeni nu ne întreabă însă de fumul ce pleacă de la rafinăria din marginea oraşului şi ne întoxică şi îmbracă într-o perdea de fum, neavând niciun stres.

Vedem cum sărbătorile sunt lipsite de farmec şi cum ajungem să înjurăm la final de iarnă când zăpada mai are puţin şi intră peste noi în case, iar noi o primim stane de piatră pentru că, dacă n-ai centrală ori aer condiţionat, calorifele nu se obosesc. Ne rupem gâturile încercând să ajungem grăbiţi la muncă ori la instituţia de învăţământ la care suntem înscrişi, maşinile merg şi ele la fel de grăbite, unele ajung la destinaţie, altele nu, unele ne stropesc din cap până în picioare cu mocirla de pe jos în grabă, altele au respect faţă de pietoni şi se sfiesc să oprească măcar la trecere.

Iarna noastră nu mai e iarnă. Nu mai e iarnă de mult timp, iar eu nu mă voi mira dacă la anul nu vom mai vedea zăpadă deloc. Continuaţi să aruncaţi deşeuri oriunde,dar nu în spaţiile special amenajate, continuaţi să poluaţi, continuaţi să faceţi ce făceaţi şi până acum, nisipul din clepsidră se scurge uşor, cu el şi gheţarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.