Securizează-ţi contul de Facebook pentru a nu avea probleme

By | Gânduri

Ai un cont de Facebook? Sigur că ai! Mi-este peste putință să cred că mai există vreun om respectabil care în ziua de astăzi să nu dețină un spațiu pe marea și albastra rețea socială. Păi, spațiul ca spațiul, poza de profil ca poza de profil, interacționări fără număr că așa-i la români, dar ce te faci când cineva se hotărăște să-ți spargă contul? N-ar trebui să-ți îngrădești olecuță mai bine spațiul acela al tău? Uite cum facem pentru acest lucru. Hai să ne transformăm contul nostru de Facebook într-o fortăreață în care să intrăm și să ieșim doar noi.

Cu ultimele modificări produse de Mark Zuckerberg, tot mai multe persoane au început să caute breșe în defensiva Facebook. Prin urmare, au apărut tot mai mulți indivizi cu defecte psihologice sau hai să nu fim atât de drastici, cu gânduri nu foarte bune. De aceea vom purcede în câțiva pași pentru a ne securiza contul de străini nedoriți.

În primul rând, hai să mergem la Setările Contului (Account Settings). Se deschide pagina cu toate belele noastre. Avem mai jos puţin, Securitatea contului (Security Settings) şi privim cu atenție ce avem în față:

 • Secure Browsing
 • Login notifications
 • Login Approvals
 • Code generator
 • App Passwords
 • Trusted Contacts
 • Recognised devices
 • Active Sessions

Este posibil ca nu toată lumea să aibă respectivele opțiuni exact așa cum le am eu dat fiind faptul că unele dintre ele mai apar în momentul când le activezi pe altele. Bun, la SECURE BROWSING, trebuie să aveți bifat neapărat “Navigaţi Facebook într-o conexiune securizată (https)”. Astfel, veți avea un https la început de fiecare adresă Facebook, un lucru excelent deoarece avem un filtru mai solid și nu trec toate datele cum doresc ele pe la noi prin cookies. Așadar, la această secțiune aveți grijă să fie ENABLED, adică activată.

fb-security

Mergem mai departe și ajungem la LOGIN NOTIFICATIONS. Așa cum se vede în imaginea alăturată, am activat acest serviciu. Este foarte important deoarece mă anunță ori de câte ori altcineva în afară de mine, dorește să-mi acceseze contul. Un lucru amuzant de altfel.

La LOGIN APPROVALS se poate vedea că am activat și acest serviciu. Adică, atunci când vă logați de pe un sistem necunoscut de Facebook, adică un alt telefon sau un alt PC, vă vor trimite ei un cod pe SMS pentru a intra în cont. Adică și altcineva dacă știe parola voastră, nu va putea intra în contul dvs. decât atunci când primește SMS-ul, iar acest SMS nu poate ajunge decât pe telefonul dvs. mobil. Neapărat să fie activată.

Nu folosesc eu Apps, de asemenea Code Generator nu-și are rostul, adică nu îl am eu activat. Trusted Contacts ar fi ok o persoană din familia dvs. s-o treceți acolo. Ultimele două aparțin de sesiunile dvs. pe Facebook, de asemenea țin evidența locurilor de unde am accesat platforma (opțional).

La TIMELINE AND TAGGING SETTINGS, am selectat ca doar eu să pot publica pe timeline-ul meu. Categoric am bifat și treaba cu verificarea oricărui post în care sunt tăguit pentru a hotărî eu mai departe dacă apare sau nu pe contul meu. De asemenea las doar prietenii să mă tăguiască în anumite postări, nu oricine.

Cam asta a fost. Nu foarte greu sper, dar de acum aveți un cont mult mai sigur de Facebook. Mi-a făcut plăcere să vă ajut!

0 Responses to " Securizează-ţi contul de Facebook pentru a nu avea probleme "

 1. […] Anghel Adrian va spune despre securizarea contului de […]

 2. DonPaolo says:

  E bine ca Facebook ofera aceasta optiune.

  • Păi cam orice site de importanța lui Facebook ar trebui să aibă această facilitate. E pentru siguranța utilizatorului lui (n.r. – site-ului).

 3. annitu says:

  Hmm..Nu-i rea ideea:|

 4. GrafsS says:

  E bine ca n-am cont de Feisbuc. Ma simt mai sigur. :))

 5. Mulţumesc de informaţie ;). Acum o să îmi fac şi eu aceste setări.

 6. Dany93 says:

  Multumim de informatie mi-am securizat pagina, frumos si educativ articol, bvo!:)

 7. Val33ntyn says:

  Interesant, pana acum nu m-am gandit la securitatea contului de fb. Sa fac si eu aceste setari.

 8. E bine ca au SSL activat…

 9. Yamasha says:

  daca si facebook se sparge…ce ar putea lua de acolo?! 🙂 poze cu cocolari si pitipoance?

 10. Bucur says:

  foarte bine ai facut asa ar trebuii sa facem toti

 11. cum as putea sa-mi securizez contul pe facebook sa nu poata intra nimeni in lipsa mea si sa-mi ia postari din timeline?

  • Hei! Așa cum am explicat mai sus, activează-ți urmând pașii din articol, acel SMS check. Partea nasoală este că, dacă acel „cineva” intră de pe PC-ul tău cu browserul având salvată parola, n-ai ce face. Ideea este să nu îți lași parola salvată nici pe computerul personal, ci să ieși (log out) după fiecare sesiune.

   Activează acel SMS checking, iar asta înseamnă că, dacă cineva de pe un alt device (telefon, alt PC, tabletă) încearcă să se conecteze la contul tău de Facebook știindu-ți parola, Facebook va trimite un cod unic pe telefonul mobil conectat la cont (adică al tău), iar cel ce încearcă nu va primi acest cod, prin urmare n-are cum să intre. Cât despre „furatul de pe timeline”, oricine poate fura orice de pe timeline-ul oricui, tu doar poți da report și respectivul cont va fi blocat.

 12. koko says:

  buna. am o intrebare. stiu ca se poate sa imi securizez pozele in asa fel ca acestea sa nu poata fi furate. stie cineva cum se face ?

  • Hei Koko! Din păcate singura chestiune pe care o poți face este să îți faci pozele vizibile doar pentru prietenii tăi din setările albumelor foto. Altminteri, dacă sunt publice, oricine le poate descărca și folosi, chiar dacă nu este etic. Mai poți adăuga un watermark la ele pentru a se identifica autorul.

 13. stefania says:

  la mine pe cont in setati nu apare ceea ce ziciti voi.apare cu totul si cu totul altceva.eu am notificari de conectare.aprobari de conectare,generator de coduri,parole de aplicatii,contacte de incredere,browsere de incredere,unde esti conectat.atunci eu cum pot sa’mi securizez contul?va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu securizarea contului,va multumesc

 14. stefania says:

  la mine nu imi apare asta la setari ce pot sa fac sa imi securizez contul?

 15. Anne says:

  Hei. Am un prieten care are o problema cu contul de fb. Nu il mai poate folosi, ca i-a dat lumea report. Cum il poate reactiva?

  • Adrian Anghel says:

   Bună, Anne. Nu, nu mai poate reactiva contul. Eventual să-și creeze altul nou.

 16. Alexia Cristea says:

  Am peste 20 de facebook-uri..dar mi se blochează mereu și nu știu din ce cauză!! Dar facebook-urile se șterg cumva pentru că nimeni nu mă poate găsi. Iar atunci când mi se blochează și încerc sa mă conectez mi se spune să-mi confirm identitatea… Dar nu merge nimic!! Există o cauză..de ce mi se blochează facebook-urile??? Prea multe cereri,sunt prea activă?? Dc??

  • Adrian Anghel says:

   Poate pentru că ai atât de multe conturi. Trebuie să ai unul și real, bazat pe biografia ta. E posibil să fi fost și blocată de cineva recent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.