Semnul începătorului ?

Tot trecând pe lângă atâtea maşini, astăzi mi-a ieşit în cale una cu un semn al începătorului cât jumătate de parbriz. Iniţial am spus : “alt nebun”, dar după mi-am dat seama că probabil omul chiar are unele probleme legate de siguranţă şi vrea ca ceilalţi şoferi ce participă la trafic să ia seamă de asta.

Însă, m-am gândit din nou şi mi-am dat seama de faptul că, deşi legea cere ca tu să ai acel semn în parbriz un an de zile după primirea permisului, pe lume nu prea mai interesează. Prin lume vorbesc de alţi şoferi experimentaţi, poliţişti, pietoni şi alte bazaconii cum ar fi câinele de la colţul blocului. Întrebarea mea este : de ce ?

Ok, acum probabil multă lume care are permis de conducere proaspăt luat şi nu are încă acel semn, mă va lua la injurături, însă totuşi ar trebui să ţinem cont. Prea multă lume moare, prea multe accidente se întâmplă din prostii, prostii nu venite în mod special de la începători, dar care conţin începători la volan fără acel semn. Sunt ferm convins de faptul că dacă toţi ar purta acel semn pentru anul acela de zile, lumea ar fi mult mai atentă. Am specificat mai sus şi de poliţie, trebuie să vă spun că trec mereu prin centru unde patrulele rutiere sunt non-stop, dar nu au zis niciodată ceva de semnul de începător când se uitau la permisul unui tânăr.

Acum, voi aveţi vreo opinie legată de întrebarea mea de mai sus ? adică – de ce nu se mai ţine cont de semnul începătorului ?

sursa foto

P.S. : La sursa foto se poate găsi şi o opinie despre mămăliga din geam. Omul chiar are o problemă cu ea.

0 responses to “Semnul începătorului ?”

  • Da, corect. Insa atata timp cat legislatie spune ca trebuie s-o porti un an in geam dupa ce primesti permisul, o porti. Daca ai luat permisul de-a binelea, ar trebui dovedita asta pana la capat.

 1. “ai permis esti zeul soselelor”-cam asa merge treaba acum, insa multi poate nu isi pun semnul sa nu rada prietenii de ei (mi se pare o prostie dar am vazut cazuri) sau unii nu il pun sa nu fie claxonatii in trafic.

  Cel mai probabil nu constientizeaza ca semnu’ nu ti-l da nimeni ca sa consume hartie, ti-l da cu un scop.:)

  • Da, majoritatea imediat dupa terminarea examenului se considera zei, insa nu e asa. Cunosc persoane care au picat examenul dupa oprirea masinii chiar daca inainte li se spusese ca au terminat, asta numai din pricina relaxarii bruste si a durerii in cur de rest.

  • Te referi la cel din fotografie ? – sincer nu stiu nici eu. Omul probabil e prea exasperat de atatea mamaligi, incat s-a enervat si si-a pus pe tot parbrizul spate. Sau chiar nu stie sa conduca..

 2. Am auzit ca cica ar fi naspa sa porti bulina aia in geam. Unii mi-au spus ca ei se pricep prea bine la condus ca sa mai poarte semnul incepatorului si altora chiar nu le pasa de el.
  Eu l-am purtat exact un an de zile si n-am patit nimic (in sensul ca nu m-a afectat cu nimic faptul ca era lipit acolo) :).

 3. de ce? din nesimtire, teribilism, necunoastere, si cel mai sigur din cauza ca n-are cine sa-i oblige asa cum de fapt ar trebui. Educatia se face prin constrangere, altfel nu ai cum cu niste animale.

 4. La mine alta e problema: permisul este emis de mai mult timp (mai mult de 1 an), nu am condus dupa obtinerea lui si m-am reapucat de scoala, iar acum mi-am pus semnul ,,bulina” pe geam. Si ma bucur ca o am pe geam, pt ca eu consider ca nu e corect cum spune legea ca trebuie sa o porti pe geam doar 1 an de la emiterea permisului, ci ar trebui sa o porti cat consideri si cand consideri (cum e cazul meu). Si asa cum spuneam, ma bucur ca am bulina, pt ca ma ajuta………………………………….

Leave a Reply

Your email address will not be published.