Şi faci greu bani pe internet?

By | Spuneri

Am început să mă lovesc de întrebarea asta din ce în ce mai des. Fiind într-un liceu economic, practic ieşind din el ca tehnician economist, uneori pe acolo sau prin cercurile de prieteni se mai întâmplă să mi se ceară părerea legată de viitorul banilor şi cam de unde vor veni ei. Răspund sincer, cu zâmbetul pe buze, aproape mereu şi spun: din internet.

Bineînţeles că majoritatea nu cred, alţii îşi dau ochii peste cap, unii încep să devină enervanţi la modul că vor să-ţi demonstreze ţie, cel care tocmai a spus ce a spus, că nu se poate. Ei bine, de putut se poate, bani se fac, contează să ştii cum să-i faci, cum să-ţi împarţi timpul, ce unelte să foloseşti şi la ce timp să acţionezi. În general munca pe internet nu este la fel ca cea de birou ca să zic aşa. Acolo vă daţi seama că lucrurile sunt mult mai complexe, mult mai grele. Pe internet nu-i chiar aşa.

În primul rând, cei ce administrează site-uri cu conţinut pentru Google AdSense şi alte programe de genul (printre care mă situez şi eu), sunt oameni adepţi ai internetului, oameni ce cred în internet şi ce au mare încredere în mod special în serviciile ce pun la bătaie banii prin publicitatea pentru conţinut. Fiindcă să fim sinceri, mulţi trag ţepe, în special în perioada asta, iar Google se pare ca a început şi el să facă asta de la un timp, bineînţeles, fără o explicaţie.

Încă o dată spun, greu nu este, dar trebuie să ai o structură. Probabil că într-o zi voi explica şi paşii prin care puteţi realiza, dar la momentul actual consider că sunt suficiente bloguri care explică lucrurile ăstea suficient de bine. Eu vin aici ca o întărire la spusele lor, la faptul că nu există minciuni sau falsuri aici. Bineînţeles, lucrez cu Google de mai bine de un an, bani vin, dar alte servicii nu am încercat încă. Pot spune că Google AdSense este un program ce-ţi aduce bani, însă contează foarte mult traficul, cuvântul cheie al site-ului tău şi conţinutul. Google nu-ţi dă bani în fiecare lună, doar când ajungi la 70 de euro, iar aici depinde numai de tine când ajungi la această sumă.

O poţi face într-o lună, o poţi face în două, trei sau un an, depinde cum te mişti, cât de des îţi actualizezi site-ul şi aşa mai departe. Eu o fac în general în fiecare zi, iar asta se simte în veniturile mele. O activitate mare într-o anumită zi înseamnă şi un venit mai mare, fiindcă bineînţeles, atragi vizitatori, iar aceştia sunt banii despre care vorbim. Ca adolescent în ziua de azi este extraordinar să ai “propriul salariu” din 2-3 ore maxim pe zi de lucrat la site-urile tale, de acasă sau de oriunde ai avea conexiune la internet. PC-ul contează, ar fi bine să fie al tău şi numai al tău, că alte locuri nu-i aşa de sigur.

Continui ideea de sus şi vă mărturisesc că evit loginul pe Facebook, principala căsuţă de e-Mail sau Twitter de pe PC-uri străine, numai pentru a nu introduce datele şi din alt calculator/laptop/tabletă etc. E o chestie de siguranţă la care ţin foarte mult. Sper că ce-am scris până acum n-o fost degeaba. Contează să fiţi constanţi, să alegeţi un proiect atrăgător, să respectaţi regulile impuse de internet şi totul va părea mult mai uşor. Aaa şi încă ceva, dar cred că ştiţi şi voi asta: la început e greu, cam destul de greu…

0 Responses to " Şi faci greu bani pe internet? "

 1. Pato Basil says:

  eu am renuntat la google adsense am vreo 45 de euro in cont dar nu renteaza cel putin nu pentru mine, nu pentru un blog in romana…

  • Adi says:

   Nu, pentru un blog in romana chiar nu renteaza. In engleza altfel sta treaba, cu site dedicat unui lucru (cum ar fi pentru gatit sau altceva), asa da. Incearca sa pornesti un proiect de genul acesta in engleza si o sa vezi altfel de rezultate. 🙂

 2. Pricop says:

  pe scurt cat scoti ? aproximativ.

  • Adi says:

   Nu doresc sa discut veniturile mele in public. Iti pot spune in schimb ca, avand un proiect destul de nou pornit efectiv din iulie 2011, am ajuns pana in ziua de astazi sa am doua plati deja din partea Google AdSense.

 3. Adri says:

  Cea mai mare problema este cea ca multi, adica majoritatea isi fac blog pentru bani. Cum ai spus si tu, inceputul e greu si fara munca nu se poate.

 4. Yamasha says:

  Se scot multi bani din online trebuie doar sa stii cum sa ii faci, adsense,afiliate si multe altele.

 5. Randy says:

  Cu siguranta se pot face bani pe net, la fel cum se pot si pierde bani pe net … 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.