Şi începem cu una, mai continuăm cu alta

By | Spuneri

   Cu toţii iubim petrecerile, nu ? cele mai frumoase sunt majoratele. Respectivul/a împlineşte 18 ani şi avem toţi prietenii lui/ei motive de petrecere. Lumea începe să se strângă în localul unde se ţine bairamul, muzica merge bine, aşa de întâmpinare, de acomodare. Încep socializările, discuţiile, aperitivele.

Ajungem la jumătatea petrecerii. Deja o dăm în lucruri serioase, lumea iese la dans. Un house sec cântă (sincer acum, oricât de ironic aş fi, nu prea ai ce să pui) şi se termină la fel de brusc cum a început. Apoi, manele. Începem cu una că deja au cântat prea multe house, lumea s-a obişnuit, iar mulţi încă nu s-au ridicat de pe scaune.

Gata, toată lumea la dans că doar în difuzoare cântă guţă (nu contează că eşti cel mai mare rocker, hip-hopper, rapper etc). Se dansează pe rupte, ba la distanţă, ba stilul “frecare”, ba dat din umeri, etc. Fiecare improvizează, pe manele toţi se simt acasă.

De aici lucrurile încep s-o ia în altă direcţie. Toţi încep să se ameţească, iar manele tot curg. Nimeni nu mai schimbă ritmul, toată lumea e pe Dj cu “o vreau pasta, nu nu nu, bag-o pasta a lui salam” etc. Dj-ul, fiind un om cumsecade, încearcă un alt ritm, eventual o horă, o sârbă, o braşoveancă sau poate chiar ceva country. Ghiciţi ce ? – toată lumea (aproximativ) ia loc pe scaune. De ce ?

Înţeleg că ne ia pe toţi valul la petreceri, dar se apropie şi majoratul meu şi mă gândesc cu groază la ce melodii vor vrea invitaţii să se pună. Mi-e frică că ajung să petrec o seară întreagă pe manele, iar aici clar va trebui să beau ca lumea ca să nu mai aud.

P.S. : Am scris acest articol deoarece, unii oameni consideră că lumea a scăpat de manele. Niciodată. Iar la un majorat, e ok să pui manele când chiar eşti ameţit şi ai chef de una, iar aici merge una-două, nu tot restul serii. Şi de ce Vama Veche nu se mai pune ?

sursă foto

0 Responses to " Şi începem cu una, mai continuăm cu alta "

 1. Yamasha says:

  Sa inteleg ca ai fost treaz la ultimul majorat, nu?
  Cam asa e…dupa ceva alcool, se manelizeaza totul, dar eu tin minte ca noi ne bagam in fata si la sarbe/ hore si tot felul de melodii de gen.

  • Adi says:

   Am avut niste probleme de stomac in saptamana premergatoare majoratului respectiv si nu mi-am permis sa beau mult.

 2. Bucur says:

  sa puna un afis la intrare “Nu bagam manele toata seara,din cand in cand” :)) Uite de aia nu merge nicaieri si stau acasa ca nu-mi place acest gen de muzica,deloc.

 3. annitu says:

  Sfârşitul e cel mai adevărat :-<.

 4. Val33ntyn says:

  Si eu am mai fost la petreceri unde s-a intamplat asa, mai ales la tara.

 5. TED says:

  cine considera ca incepem sa scapam de manele inseamna ca doarme doar in dulap!

 6. Salih says:

  Pai ai putea sa te astepti la altceva.Ma refer la toti(inculiv cei care stiu ca salamu se tine in frigider nu in telefon si nu in boxe) la orice fel de chef chiar daca e bauta intre prieteni sau o petrecere oarecare la un moment dat vine unu si zice”ia uite bha ce manea a scos asta”sau “mama ce imi place melodia asta a lu’ copilu minune” si atunci se duce dracului totul.Si eu nici nu cred ca se va scapa atat de curand de manele(ma refer la urmatarul secol) deoarece pe un program turcesc cand am vazut o prezentare a Romanie si filmau Casa Poporului aveau pe fundal pe Guta.deci nu exista careva sa poata spune ca romanii nu mai asculta manele…

  • Adi says:

   Avem promovare de mare succes in afara. Avand in vedere ca domnu guta sta pe fundal, e clar, asta inseamna mai nou si muzica populara.. cum s-ar zice “de la mama de-acasa”

 7. bibabum says:

  dupa ce ma imbat oricum nu mai aud ce muzica e.. dar ca sa ma imbat nu tre sa fie manele ca imi vine innapoi :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.