Şi ziceţi că nu există ?

By | Spuneri

 Pe mine niciodată nu m-a pornit religia. Chiar niciodată. Urmăresc cu mare atenţie serialele de tip Family Guy în care se face mişto de religie, dar pe bune, nu dezvolt absolut nicio calitate în a mă identifica cu persoanele ce se consideră athei. Serios acum, de ce aş face asta ?

În schimb de ceva timp încoace, îmi tot dă bătăi de cap un gând extrem de urât, un gând în care toţi oamenii din jurul meu sunt athei şi încearcă să mă “adopte” pe partea lor. Culmea e că ăsta-i şi adevărul, dar acum vine o altă întrebare pe lângă aia de mai sus : de ce nu m-aş ruga 5 minute la un “prieten imaginar” ? greşesc cu ceva ? numai că unora li se pare foarte atractiv să discute despre religie, să creeze conversaţii atât de lungi încât parcă o pastilă de somn e inutilă. Şi da, este inutilă fiindcă o dată atacat cum că eşti idiotul ce se roagă la “prietenul imaginar”, începi să-ţi faci nervi.

Încă de la primele clase şcolare nu mi-am dezvoltat o atenţie către religie. Ştiam că există un tip Dumnezeu şi că frumos ar fi să cred în el. Faptul că mai apoi, mi-a fost dovedit de mai multe ori că există şi că mă ajută, e altceva. Aici e interpretabil, unii spun că noroc, alţii mai underground folosesc cuvântul “labă”, eu consider că există. De asemenea am făcut acest articol ca să-mi exprim public părerea despre subiectul ăsta atât de arzător. Nu-mi plac discuţiile religioase, nu merg des la biserică, există o rugăciune seara înainte de somn şi nişte paşi întâmplători pe la biserică în timpul anului şi atât. Nu fac dragoste din aşa ceva, nu sunt ultras.

Pe un alt plan religios privind apocalipsa, sunt din nou extrem de amuzat. Prefer să cred că până nu se face 21 decembrie 2012, nu se întâmplă nimic. Sunt curios de data respectivă, dacă nu cumva mayaşii n-au mai avut spaţiu şi pentru alţi ani. Să fim serioşi, nu mă mai asaltaţi cu păreri despre religie fiindcă sincer, nu mă convingeţi. Lucrurile ăstea sunt în fiecare dintre noi, până la proba contrarie, zic să păstrăm liniştea.

0 Responses to " Şi ziceţi că nu există ? "

  1. Yamasha says:

    E discutie mare lunga si fara sens. Unii cred in Dumnezeu, se duc navala la moaste…Altii dau bani cu duiumul la biserici, altii fac catedrale..
    Eu personal cred ca este o divinitate undeva, dar mai mult cred ca era nevoie de o supra lege, fata de legile de stat care sa mai organizeze populatia.

  2. Bucur says:

    Dumnezeu exista cu adevarat,este viu si lucreaza printre oameni.Ii respiram aerul,bem apa creata de El,calcam pe pamantul facut de El.Toata creatia vorbeste despre El.Pacat de noi oamenii ca nu suntem ascultatori asa cum scire in biblie.Biblia este scrisoarea in care ne spune clar ca ne iubeste si ne vrea pentru El,renuntand la pacat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.