Sincere mulțumiri

Chiar dacă v-am spus în articolul precedent că nu-s mulțumit de lucrurile ce se petrec în țara asta, la final, am specificat cât de mândru sunt de isprava celor 103 sportivi ce ne reprezintă la Jocurile Olimpice de la Londra de anul acesta. Oamenii aceștia au pierdut ore în sala de antrenament pentru ca noi, românii ce stăm și spargem semințe în fața televizorului să fim mulțumiți.

Sunt sportiv, știu ce înseamnă să participi la o competiție internațională, ce înseamnă mobilizarea necesară pentru a-ți arăta adevărata valoare în fața străinilor, ce înseamnă presiunea compatrioților în momentul participării, dar cel mai important lucru, ce înseamnă o pregătire solidă pentru o competiție importantă. Ei ca sportivi au renunțat la viața lor efectiv pentru a reprezenta această țară, iar aici vă spun cu mâna pe inimă că nu-i deloc ușor. Când alții se distrează, tu muncești de-ți sar capacele în sala de antrenament, la final vin și satisfacțiile, vă dați seama, dar după câți ani, câte luni, ore, minute, secunde scurse exersând mișcările care probabil pentru unii sunt ușoare, pentru alții grele.

Este o muncă incredibilă pe care acești oameni au depus-o pentru ca noi, românii să fim reprezentați cu succes la competițiile din străinătate (fie că e Olimpiadă, Campionat European sau Mondial). Pentru asta simt nevoia să spun MULȚUMESC, mulțumesc vouă celor care prin sport reprezentați țara cu succes la cele mai importante competiții. Mulțumesc pentru că sunteți niște învigători, indiferent de rezultat, mulțumesc pentru că vă luptați să dați tot ce aveți mai bun.

Pentru că vreau să le mulțumesc și să fiu cât mai aproape de ei, Chinezu mă va lua cu el la Londra, bineînțeles la figurat vorbind. Dar voi fi acolo, pe steagul României 2.0 pe care Chinezu, ambasador Gerovital îl va purta. Așa că să fiți cu un ochi pe el și unul pe steag.

Datorită lor, mă simt mândru că sunt român și sportiv.

0 responses to “Sincere mulțumiri”

  1. Multumesc mult pentru cuvintele frumoase. Asa ma emotionez cand vad ca suntem macar cativa care apreciem munca extraordinara a acestor sportivi si nu doar ii injuram ca nu ne-au adus medalii.
    Respect!

Leave a Reply

Your email address will not be published.