Singularity – Recomandare / Recenzie

Înainte de toate, am anunţat pe Facebook, respectiv Twitter că astăzi va veni un articol destul de interesant, legat de categoria Descoperă. Ei bine, apare şi el mai târziu puţin. Ok, acum să vă explic puţin despre ce e vorba. Cum pe blogul acesta aţi găsit foarte multe lucruri legate de socializare, nu numai pe internet, dar şi în offline, multă muzică şi confesiuni personale, m-am decis să scriu şi despre ce mai fac când prind timp liber. Vreau să vă spun că nu sunt gamer înrăit, de fapt apuc o dată la 10 ani, precis cel mai sigur în vacanţe să mai joc ceva. Sunt mare fan al jocurilor shooter, horror (în mod special) şi bineînţeles sportive (sunt sportiv). În ultimul timp tot mai multe jocuri încep să apară legate de apocalipsă, bombe nucleare, războaie nucleare şi Rusia. Da, toate belele vin dinspre Rusia. La fel şi acest joc, un joc pe care l-am terminat în vacanţa de iarnă (decembrie 2010 – ianuarie 2011).

Jocul se numeşte aşa cum şi titlul vă arată, Singularity şi a fost creat de geniile de la Activision. Acţiunea se petrece pe o insulă fictivă, numită Katorga-12. Katorga vine de la un sistem de pedepsire din trecutul Imperiului Rusiei. Oamenii erau trimişi în zone vaste, nelocuite ale Siberiei, unde munca de voluntariat era întotdeauna în număr mic. Aceştia erau supuşi la munci grele, fiind deținuți.

Acum că v-am făcut cunoscut locul, totul începe cu o acţiune de cercetare a insulei Katorga-12, după ce o puternică undă electromagnetică a distrus un satelit al Americii. O a II-a undă în timpul cercetărilor loveşte ambele elicoptere, iar tu sub persoana căpitanului Nathaniel Renko ajungi într-un final pe insulă. Aici începi toată nebunia, te lupţi în doi ani diferiţi, o dată în 2010, iar în trecut în 1955. Insula prinde conturul original în 1955 când tu trebuie să schimbi anumite lucruri făcute în trecut, care au daunat insulei şi au adus-o în halul în care tu o vezi în 2010.

Te lupţi cu tot felul de creaturi, care în 1955 erau simplii oameni ce lucrau la centrala nucleară de pe insula Katorga-12. Aceştia, din cauza noii surse de energie găsite, numite E-99, au reuşit să producă o bombă ce ar fi şters America de pe faţa pământului, numită cum altfel decât E-99 bomb. Dar din cauza pierderii controlului, după un accident, la centrala nucleară, totul de pe insulă s-a distrus, oamenii nereuşind să supravieţuiască radioactivităţii imense, iar cei prinşi în explozia centralei transformându-se în tot felul de monştrii pe care tu trebuie să-i omori.

Acţiunea este foarte interesantă, oferă o adrenalină unică gamerului, iar dacă aveţi calculator cu placă video bună şi monitor HD, vă garantez că trăiţi o experienţă tare. Cerinţele nu sunt mari, 2,8 la procesor, 1-2 gb RAM şi 256 MB la placa video, 8 GB spaţiu liber pe disc. Mie mi-a mers perfect cu toate la high, neavând placa video de acum, pe atunci aveam nVidia GeForce 8400 GS de 512 mb. Vă recomand acest joc cu plăcere, îmi pare rău de faptul că acesta este un alt joc care nu a atins aşteptările creatorilor, nemaiavând o urmare. Din partea mea obţine 9,5/10 şi sper să vă placă şi vouă. Mai jos, trailerul.

0 responses to “Singularity – Recomandare / Recenzie”

Leave a Reply

Your email address will not be published.