Social Media Newsweek #11

Social Media Newsweek #11

În săptămâna aceasta de noutăți și resurse din social media, informațiile nu s-au scurs nebunește pe fluxul de știri din împrejurimi.

Fie lumea e prin concediu, pe oriunde ar fi în concediu, fie toți tac și urmăresc ce se întâmplă cu giganții tech care sunt audiați în Congresul American.

Să le luăm pe rând.

Pe tărâmul Social Media

Cum spuneam, săptămâna asta am fost ochi și urechi la ceea ce a avut de spus Mark Zuckerberg în Congresul American. Din pricina unor mărturii false din trecut, precum și a unor tactici nesănătoase din punct de vedere al concurenței, Markus s-a prezentat cu același discurs robotic în fața congressmanilor. De data asta, nimeni n-a mai gustat politically correctness-ul lui și l-au luat tare. Nu, nu a fost o discuție, ci o audiere în toată regula.

Astfel, toți am aflat sau ne-a fost confirmat că Zucky a jucat urât cu potentiații competitori Facebook, ucigând din fașă prin achiziție sau copiind nesimțit features ale altor aplicații. Făcut de cacao aici, în detaliu aici.

Pe lângă toată faza asta cu Congresul American și audierea antithrust, Facebook se flexează grozav și ne spun că boicotul firmelor și agențiilor de media din ultima perioadă nu-i afectează cu nimic. Ba chiar raportul din Q2 arată prea bine ca să fie îngrijorați de ceva. #ceanimale

Tot la audierea în Congres, Google și-au luat-o în freză pe o fază legată de achiziția DoubleClick prin 2007, când au promis că nu adaugă datelor Google, dar au făcut fix asta în 2017. Acum Sundai n-a știut săracul pe unde să mai scoată cămașa. Trist.

Hai să-i lăsăm pe băieți la audierile lor și să lăsăm aici absolut toate actualizările primite de Instagram în luna iulie a anului ăstuia. În cele mai mici modificări.

The Weeknd va concerta live pe TikTok pe 7 august într-o experiență ce se așteaptă a fi immesersive, cu artistul făcându-și apariția printr-un digital avatar, nu fizic. Se anunță interesant de urmărit.

Despre cum Turul Franței, varianta de joc, a adunat laolaltă o groază de fani în ceea ce a fost peak-ul eSports pe durata carantinei și cum oamenii au urmărit ca și cum ar fi fost live din Franța.

Hashtagurile pe Instagram pot fi foarte ușor exploatate pentru fake news și hate speech, cum ne arată Cataramă. Am scris în detaliu aici.

Resurse

Dacă ai un business mic și vrei să-ți faci loc pe Facebook (sau e la început de drum) ai aici niște tips foarte interesante care sunt de ajutor.

Iată cum funcționează algoritmul TikTok și cum poți face uz de el prin conținutul pe care îl creezi acolo.

15 aplicații de Stories care te vor ajuta să faci un conținut mișto pe 1080x1920px.

Extra

NBA urmărit în VR? Se ocupă Verizon de asta via compania lor Ryot special concepută pentru astfel de transmisii.

Wired are un articol foarte bun, cu gateway din păcate (trebuie doar să-ți faci cont) despre cum sunt abordați de dubioși copiii care fac streaming pe Twitch.

Uniunea Europeană deschide o anchetă serioasă asupra achiziției Fitbit de către Google și la prima vedere, lucrurile nu sună bine pentru gigantul tech.


Asta e tot, prieteni. Ne auzim săptămâna viitoare.

Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să te abonezi și vei fi primul care află, direct din inbox:

Leave a Reply

Your email address will not be published.