Social Media Newsweek #2

By | #SocialMedia

Ce repede trece timpul! Deja am ajuns la social media newsweek #2. A doua săptămână când punem pe foaie ce am aflat nou în social media săptămâna asta.

Nu vă faceți griji, față de valul de noutăți de săptămâna trecută, de data asta lucrurile par să se fi calmat. Până la urmă, avem încă de săptămâna trecută destule de rumegat.

Să începem.

TIP pentru social media specialists / managers / content creators: noul Facebook o să ne intre pe gât, forțat, în curând.

Recomandarea mea e să fiți cu ochii pe noile dimensiuni, atunci când vor fi clare pentru toată lumea. Până acum, am aflat că un cover va avea dimensiunea de 940x352px.

Voi face un articol atunci când va fi momentul, aici, cu toate dimensiunile necesare pentru business.

NOUTĂȚI

👔 LinkedIn se bagă și ei pe reacții mai diverse, după modelul Facebook cu ricoșeu covid-19.

💬 Messenger Rooms, aceste camere cringe unde momentan toți îi putem invada pe toți cel puțin cu o notificare, e disponibil și pe Instagram.

🎹 Facebook lansează Collab, o aplicație unde oamenii se pot alătura și remixa muzică împreună. Un fel de tik-tok pentru muzicieni și pasionați.

📱 O nouă aplicație ce se vrea rivalul TikTok a apărut: Zynn. Ăștia dau chiar și rewards dacă te uiți la clipuri sau creezi.

Noi funcționalități în Spark AR de la Facebook pentru content creators.

⚠️ Unii spun că reglementările rețelelor sociale sunt pașii spre mai bine, dar nu când ai niște proști la conducere rău intenționați.

🆘 Despre influenceri și responsabilitate. Două chestiuni care se cam bat cap în cap și nu e de mirare.

😟 Despre cum social media poate deveni un coșmar al democrației prin fake news și războaie digitale.

📺 IGTV Ads vin tare de luna aceasta, iar din iulie creatorii de conținut vor începe să fie plătiți. De asemenea, în live streams vei putea face donații.

🙃 Un raport recent indică faptul că Facebook a ignorat un studiu în care se evidențiază cum generează diviziuni sociale nedorite. Ce surpriză. Vă rog să nu picați în plasa „frumsețea Facebook”. Folosiți-vă de platformă pentru a aduce oamenii unde vreți (pagină de business, blog, canal de streaming etc).

Filtru de green screen de la Instagram peste care vă puteți adăuga ce doriți voi. Parisul, Londra, lanul cu secară sau maci. Click aici, dar de pe telefon!

Pe săptămâna viitoare!

Leave a Reply

Your email address will not be published.