Social Media Newsweek #5

Social Media Newsweek #5

Noutățile din social media și digital de săptămâna asta au sosit.

Sunt uimit de felul în care trece timpul, e deja a cincea săptămâna, iar blogul ăsta (reînventarea lui adispune.ro) a împlinit o lună.*aplauze*

Altfel, resursele către care vă trimit săptămâna asta sunt diverse. Nu ne rezumăm doar la social media. Le luăm pe rând:

Noutăți

🔊 Twitter face un mare pas către conținutul audio și introduce, în primă fază pe iOS, Audio Tweets. Practic sunt mesaje vocale în 140 de secunde, „pentru atunci când 140 de caractere nu-ți ajung”. Pregătiți-vă să auziți beautiful în diferite contexte de la știți voi cine.

🛍️ Instagram testează tagurile de shopping în caption-ul postărilor. Practic apare o iconiță de shop cu hiperlink către produsul / serviciul la care faci referire.

🎥 Cum să faci o strategie de video bună în zilele noastre și cum intră ea în mixul de marketing.

🎮 Twitch lansează prima aplicație de streaming studio, inițial pentru utilizatorii de Mac. Nu știu dacă știați, dar majoritatea oamenilor care fac streaming pe Twitch folosesc programe ca OBS & co pentru a produce flux live. Acum o pot face mai simplu, direct din app-ul ăsta, care din păcate nu oferă toate avantajele de la OBS, dar deh..

📝 De acum poți face colecțiile tale de pe Facebook publice. Fie că sunt imagini adunate de pe platformă, linkuri, articole, clipuri etc.

💵 În Brazilia se pot face mai nou plăți prin WhatsApp. E o premieră gigant, dat fiind că următorul pas pentru Facebook cred că ar fi să devină bancă. Și după bancă, o întreagă realitate virtuală și de acolo viața noastră / rant over.

📹 Poate vrei să pornești un canal de YouTube și nu știi de unde s-o apuci. Articolul ăsta ar putea să te ajute.

📊 Poate aveți nevoie de tool-uri prin care să raportați rezultatele din Instagram. Sunt aici destule. Personal recomand Sprout și SocialBakers.

Branding

❤️ De fiecare dată când preiei un brand pe social media, trebuie să intri în personalitatea lui. Când comunici pentru el, că e în calendarul lunar de SM, în community management, clipuri și campanii etc, orice brand are o personalitate. Despre asta aici.

Extraordinar

😂 CNCD dă în judecată Google pentru că nu a schimbat numele din Maps la Catedrala Mântuirii Neamului, care apărea ca fiind Catedrala Prostirii Neamului. Din păcate, CNCD nu cred că știe cum se face conținutul pe Maps, că e user-generated. Tot din păcate, statul ignoră această formă de protest (slabă, ce-i drept).

🎙️ Spotify mai semnează o înțelegere de podcast, după ce a dat o căruță de bani pe emisiunea lui Joe Rogan. De data asta, Kim Kardashian este cea care va avea un podcast Spotify-exclusvie. Se pare că va vorbi despre criminal justice.

Gaming

Nu mă întrebați de ce bag asta aici și care e faza cu social media. Ei bine, jocurile mai nou creează trenduri. De la memes la adevărate campanii (vezi Fortnite).

🔪 Poate ar trebui să știți că cel mai bun joc al momentului s-a lansat azi: The Last of Us: Part II. Abia aștept să-l joc. E foarte relevant pentru perioada asta prin care trecem.

🏞️ De asemenea, YouTuberii de gaming sunt disperați zilele astea după Among Trees, un joc care arată demențial. Aș vrea să-l cunosc pe omul care s-a ocupat de tot ce ține de artwork-ul jocului. E bestial.


Asta e tot, prieteni. Ne auzim săptămâna viitoare.

Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să te abonezi și vei fi primul care află, direct din inbox:

Leave a Reply

Your email address will not be published.