Social Media Newsweek #6

Social Media Newsweek #6

Noutățile din social media din săptămâna 22-26 iunie au sosit. Pe scurt, cred că săptămâna asta este despre noi încercări, despre schimbări și testări.

În alte ocazii, vedem că a fost vorba și de setbacks, în orice caz, a atât de fluidă această piață, încât de la o zi la alta evoluează și se schimbă.

Nimic nu e constant, de asta dacă lucrezi în acest domeniu, e bine să fii cât mai pus la punct cu noutățile și resursele.

Let’s go:

📊 Un studiu făcut de Snapchat cu utilizatorii săi indică un număr mare din respondenți fiind în cunoștință de cauză atunci când vine vorba de pandemie. Respectă și vor respecta măsurile de distanțare socială de acum înainte + alte date.

🔁 Facebook continuă să facă ce știe mai bine, iar acum Apple se pare că le calcă pe urme. Facebook, prin Instagram, copiază TikTok, iar Apple pe rivalii de la Android. #inovație

⬆️ Instagram Reel vrea să fie exact ceea ce poți face acum pe TikTok, filmulețe interactive pe muzică + ilustrarea de alte contexte teatrale.

👨‍👩‍👧‍👧 În ceea ce privește Facebook Groups, aveți de acum mai multe culori prin care vă puteți personaliza grupul.

🧑‍💼 Tot mai multe branduri încep să-și facă loc pe TikTok, de aceea era normal să avem și un TikTok for Business, cu filtre de AR ads șamd.

💬 Pe WhatsApp se testează stickerele animate, cele pe care le avem deja pe Messenger. Mă înbreb, în afară de „encrypted end-to-end”, un mai vor să ducă această platformă…

📜 Google, practic, ne obligă ca de acum înainte să avem parole noi la fiecare 18 luni, după ce se angajează să ne șteargă by default istoricul din 18 în 18 luni.

📹 În dashboardul de live din Creator Studio s-au adăugat câteva noi facilități destul de utile pentru atunci când faci live. Printre ele și posibilitatea de branduire a live-ului.

📈 Instagram va permite brandurilor să facă campanii pe platformă chiar dacă ele nu au cont de Facebook Business / Page. This is very good!

📏 Resurse: un cheat sheet cu toate dimensiunile de imagine și video pentru SM platforms.


Asta e tot, prieteni. Ne auzim săptămâna viitoare.

Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să te abonezi și vei fi primul care află, direct din inbox:

Leave a Reply

Your email address will not be published.