Social Media Newsweek #8

By | #SocialMedia

Resursele și noutățile din social media pentru săptămâna 6 – 10 iulie sunt aici. Avem di toati, pentru toți.

De la ultimele chestiuni pe care le fac Facebook și Instagram, la boicot, la niște resurse de SM foarte bune, la chiar noutăți din lumea digital.

Unele sunt bonus.

NOUTĂȚI

Instagram te lasă acum să dai pin la 3 comentarii într-o postare. Pot fi comentarii mișto sau care conțin extra informație pentru postul tău. E un feature nice to have.

Tot de la Instagram vine și lansarea oficială a Instagram Reel, ori Instagram TikTok, cum îi mai zic eu. Și nu se lansează oriunde, mai întâi, ci în India, locul unde tocmai a dispărut TikTok de pe piață, șters de guvernul indian din pricina relațiilor tensionate cu China.

Uite una fun de tot, LinkedIn te lasă acum să urci un clip de 10 secunde pe profilul tău în care îți pronunți corect numele. În felul ăsta, ai grijă să nu-ți fie pocit numele de contactele tale din platformă. Sau de oricine altcineva.

WhatsApp pentru Web tocmai a lansat versiunea dark mode. În felul ăsta poți să-ți strici ochii (pe bune, nu înțeleg cum pot unii oameni să stea, normal, cu ecranul negru și să citească chestii) lejer, încercând să comunici cu prietenii, familia etc.

Shop tab apare în Instagram pentru câțiva utilizatori atent selectați. E un test, nu vă faceți griji. Dacă e să-l avem, îl vom avea cu toții. Probabil cândva pe final de an sau începutul anului viitor.

Hai că de acum vor avea și artiștii, într-un final, statistici mai clare pe YouTube despre cum performează clipurile lor. Amin.

This is cool: Google adaugă predicții la seturile de ads prin ei. În felul ăsta, poți vedea o previziune a felului în care va performa ad-ul și cum să-ți administrezi bugetul mai bine.

RESURSE

Cei de la ThinkDigital au venit cu primele cifre din piața de podcasting din RO care au aruncat în aer internetul. Sincer, cifra pare un pic cam umflată, dar știți cum e, acum depinde de ce declară omul intervievat și cum e eșantionul. Având în vedere că YouTube e platforma rege pe PODCASTING, nu mă mir. We fucked up this one, too!

Sărbătorile vin, sărbătorile vin! Normal, că dacă vară nu avem anul ăsta, măcar niște sărbători de iarnă să fie acolo. Cu extra măsuri de siguranță sanitară. Facebook a publicat ghidul de marketing pentru perioada sărbătorilor.

Uite cum ai putea să crești numărul de urmăritori pe Instagram prin diferite joculețe.

Community management alert! Poate vrei să vezi cum ar trebui să administrezi o comunitate în SM. Ajută mult.

THE DIGITAL WORLD / BONUS

Boicotul împotriva Facebook continuă. Mai multe companii s-au alăturat. A existat o întâlnire în care Facebook s-a comportat ca un politician corupt cu ștate vechi. Un audit extern din 2018 a găsit Facebook-ul ca fiind un loc minunat pentru discriminare și manipulare.

Microsoft Teams nu numai că e aplicația aia cringe de networking la muncă, dar ne arată și că poate face mai mult de atât. Adică să ne pună pe toți într-o cameră virtuală. Simt câțiva oameni încântați de asta.


Asta e tot, prieteni. Ne auzim săptămâna viitoare.

Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să te abonezi și vei fi primul care află, direct din inbox:

Leave a Reply

Your email address will not be published.