Social Media Newsweek #9

By | #SocialMedia

Fiecare final de săptămână aici înseamnă o nouă tură prin ultimele noutăți și resurse din social media.

Marcăm ce s-a întâmplat important săptămâna asta, pe scurt, în digital & social, cu un scurt comentariu în dreptul fiecărei știri.

Fără să mai stăm la taclale, trecem direct în miez.

Noutăți din domeniu

🔥 Nu mai puțin de 130 de conturi de Twitter au fost sparte într-un scam cu cea mai mare amploare din vremurile recente. Printre conturile sparte se află și cel al lui Obama sau Bill Gates. Trump a scăpat fiindcă are extra layer de securitate pe cont, aparent. FBI-ul a intrat pe fir și investighează cum de s-a petrecut nebunia asta. Concluzia? Suntem la fel de fragili pe internet cum suntem și în viața reală.

🆒 Săracii băieți de la Twitter, păcat cu nebunia asta de scam, că tocmai făcuseră și ei o treabă bună pe user experience. Au băgat DM-urile în aplicații direct în timeline. Ca să nu mai plângi după ele. Cine plângea, oricum? Nu e ca și cum Twitter mai e în viață în RO.

🛍️ Google se înscrie în cursa pentru eCommerce odată cu aplicația Shoploop. Ea nu e încă disponibilă la noi, dar și când va fi, o să fie full de-ai noștri beauty influencers. Practic, prin ea poți să faci clipuri stil Instagram / TikTok prin care promovezi produsele. Bonusul? Ele pot fi achiziționate instant din app. GG Google.

😒 Admirabil, dar aproape inutil, dat fiind interesul populație spre astfel de clipuri. Anyways, s-o spunem. TikTok a lansat o serie de clipuri prin care îndrumă utilizatorul să detecteze dezinformarea. Yep. Good luck with that!

😈 Gata, de acum poți să faci și screen sharing pe FB Messenger.

🛒 Instagram a introdus tabul de Shop în Explore. Începe hegemonia eCommerce-ului în social media (în sensul în care se apropie tot mai mult de noi).

🏷️ Facebook va adăuga etichete pentru postările care dezbat subiecte arzătoare (precum covid, alegerile etc). Numai că cine va dori să vadă ce propune Facebook (vezi mai jos)? Adică să fim serioși, arată ca orice altă notificare Facebook de până acum. Nu e ca și cum oamenii vor face un extra efort să se informeze.

Resurse

🔍 Poate vă va ajuta să citiți acest study case pe social despre cum s-a transformat Ben & Jerrys într-un cont de SM foarte acționabil în societate. Practic, un fel de social media, cu S mare.

🧰 Avem instrumente noi pentru Google Search Ads, care ne va ajuta să optimizăm mai bine ad-urile prin Search.

🗂️ Un ghid de la Pinterest pentru marketing prin ei. Practic, nu-i de negliijat nici Pinterest când vine vorba de digital marketing.

Dincolo de gard

🧠 Un AI graphic designer și-a convins clienții că e om și a făcut aproape tot ceea ce putea face un astfel de om, într-o astfel de poziție. Înfricoșător? Cam da, prieteni.

📽️ Netflix mai adaugă 10 milioane de abonați la pușculiță, adaugă și un nou co-CEO, dar la bursă lucrurile par să meargă în jos. De asemenea, le e cam fricuță că urmează o perioadă de stagnare. Oricum, în ultima perioadă Netflix a devenit această combinație de Discovery Science, Crime&Investigation, Travel & Home + National Geographic. Nu mai zic de sitcom-urile și reality show-urile adăugate recent. Nasol cu conținutul în pandemie (no joke).

🎙️ Spotify tocmai aduce pe platforma lor un podcast în exclusivitate: The Michelle Obama Podcast. Investiția în podcasts a celor de la Spotify continuă, până și denumirea aplicației în AppStores marchează acum Podcasts, nu doar Music.


Asta e tot, prieteni. Ne auzim săptămâna viitoare.

Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să te abonezi și vei fi primul care află, direct din inbox:

Leave a Reply

Your email address will not be published.