Somnul e ceva ce n-ar trebui să neglijezi

Citeam articolul acesta și m-am gândit să vă povestesc o chestiune pe subiect care mă implică.

Nu-i filozofie, nu-i ceva din care o să vă ilumanați instantaneu, dar e ceva din care puteți învăța ca să evitați să se întâmple. În cazul meu, toată treaba s-a întâmplat fiindcă am uitat complet de mine, dedicându-mă altor lucruri.

După ce m-am angajat, în prima lună a fost haos. Trezește-te la 7, aleargă să ai totul pregătit, înfruntă traficul de la Unirii și așa mai departe. Cum spuneam, un haos.

Am zis că-mi fac un program pe o agendă. Că mă țin de acel program, că-mi pun lucrurile în ordine.

Programul ăla a întârziat să apară. După ce ieșeam de la muncă ajungeam acasă și mai avem câteva lucruri de făcut în oraș. Așa că uneori mai treceam pe acasă, alteori ajungeam târziu. Spre 12-1.

Somnul meu începuse să sufere total. Dormeam, în principiu, cam 5-6 ore pe noapte. Nu mai mult.

Tot ziceam că mă echilibrez, dar n-apucam. Mereu intervenea altceva și altceva în mintea mea, dar altceva nu legat de mine. Începusem să mă neglijez total. Da, pe mine.

La finalul lunii iulie a venit Untold Festival. Aici a fost punctul culminant al tuturor lucrurilor negative pe care le puteam face. La festival am mers din interes de serviciu, dar m-am și distrat, iar de dormit… am dormit 4 ore maximum, pe noapte. Ajungeam pe la 5-6 dimineața unde eram cazat, plecam spre festival la miezul zilei.

Oboseala se tot strângea. Concentrarea, mai ales cea de moment, devenea un test total.

La mijlocul lunii august corpul a cedat. M-a lovit o gripă nasoală și am fost nevoit să mă înfund cu o farmacie ca să-mi revin. Astăzi încă mai tușesc și resimt oboseala.

De ce am povestit toate astea?

Ca să nu ajungeți și voi în această situație. Evident, sunt lucruri pe care până nu ajungi să le conștientizezi singur, nici nu le bagi de seamă.

Imediat după toată experiența asta, mi-am făcut agenda. Mi-am câștigat orele de somn, am băgat fructe și legume la greu (așa merge la mine) și mi-am revenit cât de cât.

Acum, nu zic să urmați fix acești pași. Nu zic să nu vă distrați. Nu zic să vă încuiați mintea cu frica trebușoarei ăsteia, dar un lucru e clar și reiese destul de bine din ce v-am povestit.

Somnul este important. Câte ore de odihnă aveți sunt foarte importante. Lipsa unui timp de odihnă afectează motorașul, iar dacă motorașul nu funcționează, nimic nu funcționează.

Prin urmare, faceți bine și setați-vă un program al vostru după care știți că funcționați la parametri optimi. Prioritățile sunt priorități, dar printre astea există și omul care face ca aceste priorități să existe. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.