SOPA face prima victimă

By | Spuneri

Astăzi la şcoală în timp ce navigam pe telefon, am găsit ştirea legată de închiderea site-ului Megaupload.com pe motivele bine ştiute – piraterie. Se pare că cei de la FBI au băgat la închisoare şi pe deţinătorii acestui website (în număr de 3 dacă am citit eu bine). Mă rog, ideea este că SOPA, o lege ce absolut nimeni n-o vedea să ajungă atât de departe, iată că a făcut prima victimă.

În caz că nu ştiţi ce înseamnă SOPA, puteţi găsi acum pe întreg online-ul căutând cu Google cele patru litere. Este o lege venită de la americani prin care, tot ce înseamnă download ilegal de pe internet, iar mai apoi sharing (fie că-i doar o simplă poză, o melodie sau un clip) = închisoare. Pe scurt, dacă iei o poză de pe internet, iar mai apoi o vei publica, de exemplu pe blog ca să dea bine cu un articol, rişti să stai în puşcărie mai mult decât doctorul ăla care cică l-a omorât pe Michael Jackson (adică 5 ani..).

Astfel internetul va fi privat de libertate, nu vom mai putea face cam nimic pe al nostru world wide web. Ne vom ruga unii de alţii să ne trimitem nişte wallpaperuri prin mail, care cum face rost. Vom sta la coadă pentru un album de muzică să-l descărcăm, (în caz că nu avem bani), de la oameni care l-au cumpărat şi vor să împărtă şi cu alţi fani. Ok, nu va fi chiar atât de grav, cel puţin acolo unde va scrie “FREE”, va fi bine.

Cu toate ăstea, mă declar împotriva acestui lucru, chiar dacă pirateria e în floare, nu consider că această lege, atât de strictă, este soluţia pentru oprirea ei. Avem de suferit cu toţii, iar cum România este o ţară în urmă cu mult faţă de Vest, vom avea de aşteptat timp lung şi bun ca să apară şi la noi ce apare prima dată acolo.

Aşadar, spun NU SOPA !

0 Responses to " SOPA face prima victimă "

 1. Adrian says:

  Stiam ca legea se voteaza abia saptamana viitoare :-?, apar alte site-uri in caz ca SOPA va guverna internetul

 2. Yamasha says:

  mda..e grav…aveam cateva documente pe contul de la multiupload…ciudata decizia

 3. Bogdan says:

  Nasoala ”SUPA” asta cu O :))
  Eu ma intreb daca o sa trebuiasca sa scot si pozele pe care le-am publicat inainte de data la care va inta in vigoare legea… daca va intra, desigur

  • Adi says:

   Sa stii ca problema asta mi-o pun si eu. Ma intreb daca nu cumva o sa-mi inchida serverul pentru detinere de poze, cu toate ca am specificat sursa la aproape fiecare articol.. :))

 4. Stefan says:

  Tin sa te corectez, MEGAUPLOAD nu a fost inchis din cauza legii numita SOPA. Argumente, 1. in primu rand legea asta tocmai ce nu a trecut de guvern, parlament sau cine trebuia sa o voteze. Al doilea rand, megaupload a fost inchis pentru alte motive tot legate de piraterie si siteul a fost suspendat cu o zi inainte de a se discuta aprova,dezaproba legea in SUA deci legea nu avea nici un efect in ziua respectiva asupra aceestui site. Motivul pentru care s-a inchis il consta strangerea a 700 de reclamatii de la firme americane ce detin drepturi de autor, din cate stiti ei detineau si megavideo unde se distribuiam filme online complete la greu.

  • Adi says:

   De MegaVideo, sincer sa fiu, nu stiam. Oricum, prin inchiderea MegaUpload au vrut sa bage in sperieti (si se pare ca le-a reusit) site-urile de genul acesta. De aceea s-a si inchis cu o zi inainte acest website, intr-adevar din multitudinea de reclamatii cu referire la piraterie, dar si strategic in cazul in care SOPA era aprobata.

 5. Marian says:

  Si eu spun NU SOPA pt ca nu toti avem bani sa cumparam o piesa sau sa cumparam un film mai nou sau poate mai vechi.In lumea asta legile in naspa pt ca daca omoara pe cineva le da cativa ani de inchisoare iar pe noi care downloadam un film sau un joc sa ne bage la “racoare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.